Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 19:11
  Berichten
  42.520
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.390 in 9.010 posts

  Standaard Seksuele gelijkheid is een feit

  Bron : Standaard . be


  BRUSSEL - De seksuele gelijkheid tussen mannen en vrouwen is, zo'n veertig jaar na het losbarsten van de seksuele revolutie, een feit. Dat meldt de Sunday Times op basis van een omvangrijk Amerikaans onderzoek naar de manier waarop vrouwen de jongste 50 jaar met seks omgaan.

  Het was de pil die in de jaren '60 vrouwen baas maakte in eigen buik en verloste van de koppeling tussen seksuele betrekkingen en zwangerschap. En dat heeft geleidelijk geleid tot een situatie waarin de houding van vrouwen tegenover seks ingrijpend is veranderd, terwijl die van de doorsnee man onveranderd is gebleven. Dat zijn de conclusies van een groot Amerikaans onderzoek, geleid door de Amerikaanse psychologe Jean Twenge.

  Met haar ploeg analyseerde ze 530 studies uit de periode 1945-1999 over seksueel gedrag, onderzoeken waaraan 270.000 mensen deelnamen. Volgens professor Twenge blijkt daaruit dat mannen en vrouwen in de jaren '50 en '60 heel anders dachten over en omgingen met seksuele relaties dan nu. Sindsdien is die kloof langzaam maar zeker gedicht.

  De jaren '60 mogen dan de geschiedenis zijn ingegaan als de ,,seksuele revolutie'', maar in werkeljkheid vormden zij slechts het begin. De Amerikaanse vorsers ontdekten onder meer dat in de 'fifties' slechts 13 procent van de teenage meisjes toegaven dat ze seksueel actief waren, tegen 60 procent van de jongens.

  Tegen het einde van de vorige eeuw zei 47 procent van de meisjes zonder complexen dat ze seksuele betrekkingen hadden, terwijl het percentage bij hun mannelijke leeftijdsgenoten licht was gedaald. Dat meisjes 'het' vroeger doen dan voorheen wordt ook bevestigd door het feit dat een halve eeuw geleden meisjes gemiddeld 19 jaar waren voordat ze hun maagdelijkheid verloren, iets dat bij de jongens een jaar vroeger gebeurde, een leeftijd die nu voor jongens én meisjes is gedaald tot 15 jaar.

  Met de schuldgevoelens is er ook het een en ander veranderd - zeker wat seks voor het huwelijk betreft en vooral, alweer, bij vrouwen. In 1958 zei slechts een op de drie vrouwen dat goed te keuren, terwijl 54 procent van de mannen daar wel voor te vinden was.

  In 1987, het laatste jaar waarover gelijkaardige cijfers beked zijn, had 91 procent van de vrouwen daar geen probleem mee en lag dat cijfer bij mannen op 84 procent. Een andere opvallende conclusies is dat, hoewel meisjes en vrouwen veel liberaler tegenover seks staan dan twee generaties geleden, het aantal seksuele partners niet of nauwelijks is veranderd, wat aangeeft dat er ervaring is toegenomen maar de promiscuïteit niet.

  De groeiende gelijkheid tussen mannen en vrouwen heeft ook een keerzijde, zoals vorig jaar nog bleek uit een rapport van het Britse Royal College of Physicians dat sprak van een 'tijdbom' wegens de toename van drankmisbruik en geweld bij (jonge) vrouwen. En op een even belangrijk als praktisch vlak blijft de m/v-kloof nog altijd bestaan: kijk maar naar het loonbriefje.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  24 oktober 2005
  Last Online
  19 juni 2018 @ 00:11
  Locatie
  La douce France
  Berichten
  49
  Discussies
  5
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Errare humanum est.

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:00.

Amari 468*60   Freude 468*60