TOLDIJK - De politie heeft zaterdag twee mannen en een vrouw aangehouden wegens ontvoering van een 29-jarige man uit Amsterdam.

Het gaat om mannen van 24- en 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige vrouw uit Toldijk, aldus de politie Noord- en Oost-Gelderland.

De 29-jarige man had via internet contact gelegd met een vrouw en afgesproken dat ze elkaar vrijdagavond in het Gelderse Baak zouden ontmoeten. Toen de man op de afgesproken plek, de parkeerplaats bij het voetbalveld, uit zijn auto stapte, werd hij overmeesterd door twee mannen, van wie één een vuurwapen had.

Hij werd gedwongen om achter in zijn eigen auto te gaan zitten en zijn pinpassen af te geven.

Op verschillende plekken is geprobeerd met deze passen te pinnen. Onderweg kwam ook de vrouw met wie het slachtoffer een afspraak had in de auto zitten.

Het slachtoffer werd in het begin van de nacht langs de snelweg tussen Arnhem-Dieren/Doesburg (A348) uit de auto gezet. Hij wist daar na korte tijd een auto aan te houden en vervolgens de politie te waarschuwen.

De mannen en de vrouw reden verder met de auto van het slachtoffer. Zij konden later door agenten van het politiekorps Gelderland-Midden in Toldijk worden aangehouden. Het is niet bekend hoeveel geld met de pinpassen is opgenomen.

Volgens de politie is het slachtoffer door de ontvoerders ongeveer 2,5 uur rondgereden in zijn auto. Mogelijk zijn de plaatsen Zutphen, Apeldoorn en Arnhem aangedaan. Hier hebben de ontvoerders ook voorbijgangers aangesproken, om de weg te vragen naar een bank. (ANP)