Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Pleidooi voor het condoom

  Bron : AD

  Ze hebben mijn maat niet, het is te duur en andere smoezen rond het condoom. Het condoom is een geweldig goed voorbehoedsmiddel, aldus Theodoor van Boven zelfbenoemd ‘professor Condomologie’ en Founding Director van de Condomerie. Toch hebben veel mensen bezwaren, die soms de vorm van smoezen aannemen. Van Boven kan ze makkelijk weerleggen, en de nadelen soms zelfs veranderen in een voordeel.


  De belangrijkste voordelen van het condoom zijn algemeen bekend. Dat het eenvoudig te gebruiken is, makkelijk te verkrijgen en beschermt tegen infecties. Verder hoef je het alleen maar te gebruiken wanneer je daadwerkelijk gaat vrijen. Je hoeft er dus ook alleen dán aan te denken. Je hebt geen recept nodig, hoeft niet langs de huisarts en slikt geen medicijnen. Je kunt (behalve bij een enkele studentenverzekering) de kosten van condooms niet declareren, dus die verschijnen ook niet op een rekening die onder de ogen van ouders komt. Maximale privacy dus.

  Wat wil je nog meer? Toch zijn er smoezen genoeg. Soms komen mannen in de Condomerie vertellen dat het condoom gescheurd is. Van Boven: „Dat komt meestal door gebruiksfouten en onhandigheid en indirect door onwetendheid. Mensen lezen de gebruiksaanwijzing vaak niet. Wij hebben een leuk instructiefilmpje gemaakt, dat is te bekijken op www.condomerie.com. Je moet gewoon wat oefenen met het aanbrengen. Er zijn ook macho’s die zeggen: ‘je gaat toch ook niet met je sokken naar bed of met je jas aan onder de douche’.

  Die bedoelen dus: met condooms is de gevoeligheid kleiner. Voor hen zijn er de ragdunne condooms. Maar er zijn ook mannen voor wie die kleinere gevoeligheid een groot voordeel is. Dat zijn zij die voor hun gevoel (te) snel klaarkomen, en het met condoom wat langer uithouden.’’


  Voor de mensen die zeggen dat condooms ‘gedoe’ zijn heeft van Boven ook een antwoord. „Een autogordel omdoen, dat is ook gedoe. Voor vrouwen is het condoom trouwens weer minder gedoe. Zij hoeven geen pil te slikken en vinden het condoom vaak heel praktisch.


  Sommige mannen klagen dat hun maat niet voorradig is. De ideale maat van een condoom wordt bepaald door de omtrek, de lengte, en de dikte van de latex. Bij ons zijn proefpakketten te bestellen met meerdere maten, voor mannen bij wie het standaardcondoom meestal te klein of juist te groot is. Voor 95% van onze klanten hebben wij een passend condoom. Ook hebben we informatie voor wie bang is allergisch te zijn voor rubber, latex, glijmiddelen of voor een infectie. Namelijk een ‘allergiewijzer’ op onze site.

  Laatste bezwaar: condooms zijn te duur, of goedkope zijn slecht. „Slecht spul heb je misschien nog in Oost-Europea, Afrika of Azië. Let bij de aanschaf van condooms of er CE opstaat, wat betekent dat ze volgens EU normen zijn gekeurd. En let op de houdbaarheidsdatum. Controleer de datum voor gebruik en lees de gebruiksaanwijzing, dan zit je altijd goed. Wat we hebben is extreem goedkoop en toch goed. We verkopen ze veel aan de dames uit de prostitutie. Bijvoorbeeld Ambassador, 1000 stuks voor € 102 = € 0,10 per stuk!’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  26 maart 2006
  Last Online
  14 januari 2024 @ 00:42
  Berichten
  909
  Discussies
  11
  Thanks
  712
  Thanked
  79 in 55 posts

  Standaard

  - Tot vóór kort (zie mijn recensie van Marokkaanse Esme bij GT-Brüggen) had ik nog NOOIT gehoord van vingercondoompjes.... Met zo'n speeltje mag je dan weer wél vlotjes naar binnen...
  - Nogal wat meisjes vragen aan de partner om het condoom aan te brengen, omdat ze van zichzelf vinden dat ze véél te lange (kunst)nagels hebben waardoor het zou kunnen scheuren. Mannen zijn (met opzet?) weliswaar wat slordiger: ze rollen het wat minder ver naar beneden etc... want ze hopen dat het afglijdt om aldus die lekkere spleet volop te kunnen vullen... Heeft volgens mij met onze genen te maken: we willen ons verdomme voortplanten!!
  - De prijs is dus 0,10 euro per stuk... Sommige meiden (bvb in Spaanse clubs, maar ook bvb in het Herentalse Rozenhofke, prov. Antwerpen) vragen 2 eurootjes per stuk... Nou ja: te bekijken als fooi zeker?

 3. #3
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard

  Mag ik nog even de aandacht vestigen op de volgende topic : Condoom in een wip om

  Willem2 :wink:
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 4. #4
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Stormloop op goedkope Dordtse condooms

  Bron : GeenStijl.nl

  Opnieuw condooms in het nieuws. Stichting Jippy, gevestigd in Dordrecht, heeft in één week tijd ruim 40.000 bestellingen binnengekregen voor het eigen merk condoom van 10 cent per stuk. Dat heeft een woordvoerder van de stichting woensdag gezegd. "Het klinkt misschien arrogant, maar we hadden dit wel verwacht", aldus de woordvoerder.


  De onlangs opgerichte stichting verkoopt de goedkope condooms niet direct aan de consument maar via jongerencentra, jongereninformatiepunten (JIP's) en GGD's. "We doen het zonder commerciële bedoelingen. Ons enige doel is jongeren aan het condoom te krijgen om daarmee onveilig vrijen te voorkomen", aldus de woordvoerder. Check ook even Jippy's onwijs coole site (hint: klik op 'zonder condoom').

  http://www.stichting-jippy.nl/
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #5
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard 'Condoombrigades' rukken weer uit

  Bron : RTLnieuws.nl


  De 'condoombrigades' gaan weer op stap. Jongerenteams controleren in uitgaansgelegenheden in 19 steden of er condoomautomaten zijn.

  Groot belang
  Het gaat om een initiatief van Soa Aids Nederland en diverse GGD's. De beschikbaarheid van condooms is volgens hen van groot belang om onveilig vrijgedrag te voorkomen. Vorig jaar controleerden teams meer dan 100 kroegen en discotheken in zes grote steden op de aanwezigheid van condoomautomaten.

  In 43% van de gevallen kon het safe-sex keurmerk worden uitgereikt. In de resterende gevallen was er geen automaat of de automaat voldeed niet aan de eisen.

  Effect
  Vier van de zes steden worden opnieuw bezocht om na te gaan of de actie van vorig jaar effect heeft gehad. De 'goede' uitgaansgelegenheden worden onderscheiden met een safe-sex sticker, kroegen en discotheken die de toets der kritiek niet doorstaan krijgen van de jongerenteams informatie over condoomautomaten
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 6. #6
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Condooms op kosten Europa

  Bron : AD Rotterdam

  ROTTERDAM - Opmerkelijke naam voor een nieuwe Rotterdamse vrijwilligerscampagne, betaald door Europa: F*ck Europe.

  Binnenkort niet te missen op Dunya en Metropolis in een al even opvallend campagnemobiel: een beschilderde Volkswagen-’love bus’ uit 1977.

  Dit weekend begon het team van F*ck Europe aan een zomertour langs popfestivals door heel Nederland. Doel is promotie van de European Voluntary Service (EVS) van internationale jongeren die vrijwilligerswerk in een ander land doen.

  De Hongaarse Zsolt Czibere (24) bijvoorbeeld werkt in Rotterdam in het diervriendelijke restaurant Het Lachende Varken en Kinderparadijs Meidoorn. Czibere: ,,Het is een goede manier om een vreemde cultuur te leren kennen.’’

  Promotiemateriaal: 5000 Duitse Proline-condooms met de tekst F*ck Europe, go EVS!, gesubsidieerd door de Europese Commissie. De Spaanse Paula Andérez (23): ,,De projectnaam moest iets met Europa en voorbehoedsmiddelen te maken hebben, vandaar.’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 7. #7
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Durex maakt condooms duur

  Bron : AD.nl

  DEN BOSCH - Condooms zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen.

  Durex-producent SSL berekent de groothandel inkoopprijzen die 40 tot 50 procent hoger liggen dan in bijvoorbeeld Duitsland.

  Durex heeft in Nederland veruit het grootste deel van de markt in handen. In Duitsland is dat niet zo.

  Door gebruik te maken van het Besluit op de Medische Hulpmiddelen - waar condooms onder vallen - voorkomt SSL dat Nederlandse groothandels en drogisterijketens in de andere EU-landen goedkopere condooms inkopen. Volgens dat besluit moet op de verpakking de taal van het land staan. Door in Duitsland alleen verpakkingen in het Duits op de markt te brengen, kunnen de condooms niet aan Nederland worden doorverkocht.

  Een pakje van tien condooms kost in Duitsland vijf euro en in Nederland tussen de negen en de twaalf euro. Dat het veel goedkoper kan, bewijst de Stichting Jippy, die onlangs een landelijke campagne voor veilig vrijen lanceerde. Jippy verkoopt via jongerencentra en GGD’s pakjes van tien condooms voor één euro. De Nederlandse GGD’s vinden dat de stichting daarmee de drempel voor veilig vrijen verlaagt en meehelpt aan de bestrijding van de toename van het aantal gevallen van geslachtsziekten.

  Marketing manager F. Smits van SSL bevestigt dat de kostprijs van een condoom onder de tien cent ligt. Volgens hem bepaalt niet Durex, maar de groothandel de winkelprijs van condooms.

  Het concern houdt in Europa een bandbreedte aan voor de prijs die groothandels betalen. Verschillen in BTW-tarief of de prijzenslag tussen Duitse drogisterijen verklaren volgens hem de verschillen in de winkelprijs per land.

  Navraag bij diverse groothandels leert echter dat de inkoopprijzen in Duitsland en Oost-Europese landen ver onder die bandbreedte zitten. De prijzen in Nederland en bijvoorbeeld Engeland zitten juist bovenin.

  In Engeland, waar Durex driekwart van de markt controleert, bracht het Bureau voor Eerlijke Handel (OFT) in maart een rapport uit over de condoomhandel van SSL. Hierin stelt het bureau vast dat de prijzen van Durex voor groothandels in Engeland hoger liggen dan in andere Europese landen, maar dat ze in Ierland en Nederland nog hoger liggen.

  Smits ontkent dat de handelwijze met de taal op de verpakkingen in strijd is met EU-regels. ,,Met 31 procent marktaandeel in Europa weten we dat we constant onder een vergrootglas worden gehouden door eurocommissaris Kroes. We letten er daarom goed op dat we alles volgens lokale wetgeving doen,’’ aldus Smits.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 8. #8
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Goedkope condooms nu ook in de supermarkt

  ANP/Volkskrant


  DORDRECHT - Supermarktketen Vomar verkoopt vanaf maandag goedkope Jippy-condooms. De 52 filialen gaan de condooms tegen de kostprijs van 1 euro per tien stuks verkopen. Het is de eerste supermarktketen die ze in de schappen legt.

  Dat hebben Stichting Jippy en de supermarktketen vrijdag laten weten. De Stichting voert sinds vorig jaar een campagne tegen het toenemend onveilig vrijen onder jongeren.

  De condooms waren al op internet en in jongerencentra verkrijgbaar. Ook verspreidt de stichting het voorbehoedsmiddel via aidsconsulenten gratis aan mensen die met het hiv-virus zijn besmet. Ook drogisterij Dirx verkoopt de Jippy-condooms.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 9. #9
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Jippy, goedkoop veilig vrijen kan nu

  DELFT - Een blauwe automaat waar voor slechts vijftig cent een eveneens blauw pakje met vijf condooms met glijmiddel uitkomt. ....................
  http://www.ad.nl/binnenland/article1489985.ece
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 10. #10
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:06
  Berichten
  41.347
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.966 in 8.278 posts

  Standaard Jippy-condooms gaan Europees

  26 Nov 07, 13:32
  ZWIJNDRECHT (ANP-AFX) - De condooms van de Stichting Jippy , die 5 tot 10 cent per stuk kosten, zijn vanaf maandag in heel Europa verkrijgbaar. De stichting heeft daarvoor een website gebouwd, zodat ook jongeren in andere landen dan Nederland de condooms kunnen kopen. ............................ http://www.dft.nl/nieuws/2616582/Jip...es.html?p=25,1
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:06.