:D :wink:


TILBURG - Na NAC Breda heeft ook Willem II dinsdag degradatie naar de eerste divisie weten te voorkomen. In de laatste ronde van de play-offs versloegen de Tilburgers De Graafschap met 2-1. Kemy Agustien en Moussa Dembele maakten de doelpunten voor de thuisclub. Jeffrey de Visscher scoorde in blessuretijd tegen. De uitwedstrijd in Doetinchem had Willem II vrijdag ook al gewonnen met 0-1.

Kemy Agustien scoorde de eerste goal uit een hoekschop van Martijn Reuser.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Doetinchem, was het klasseverschil tussen beide clubs dinsdag wel goed zichtbaar. Willem II liet in het eerste half uur na om De Graafschap op een grote achterstand te zetten. Na een kwartier trof alleen Kemy Agustien doel uit een hoekschop van Martijn Reuser: 1-0.

Na de pauze probeerde De Graafschap de gelijkmaker te forceren, maar de Doetinchemmers kwamen kwaliteit tekort om de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Van het huidige elftal zouden alleen middenvelder Joep van den Ouweland en aanvaller Jhon van Beukering niet misstaan in de eredivisie. Ter vergelijking: Zwamborn kon het zich permitteren om spelers als Arvid Smit en Csaba Fehér op de bank te laten. Tien minuten voor tijd besliste aanvaller Moussa Dembele het duel definitief: 2-0. In blessuretijd bepaalde Jeffrey de Visscher de eindstand op 2-1.

Zo sloot Willem II een merkwaardig en teleurstellend seizoen alsnog op een positieve manier af. De grootste dieptepunten waren het ontslag van trainer Robert Maaskant en de zeventiende plaats waar Willem II eindigde. Zo slecht had de club in geen jaren meer gepresteerd.


Uiteindelijk behoedde interim-trainer Kees Zwamborn Willem II voor degradatie, wat dinsdag tot een heuse jubelstemming leidde in het stadion. Dat viel enerzijds te begrijpen, maar kwam direct ook een beetje vreemd over bij de club die dit seizoen nog meedeed aan de UEFA-Cup en vooraf als doelstelling uitsprak om in de competitie bij de eerste negen ploegen te eindigen. Het is aan de nieuwe trainer Dennis van Wijk om Willem II er komend seizoen weer bovenop te helpen. De oefenmeester die overkomt van het Belgische Roeselare heeft een voordeel: slechter dan dit seizoen kan Willem II bijna niet presteren.