Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 20:06
  Berichten
  42.503
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.361 in 8.995 posts

  Standaard De politie controleert tientallen bars

  Bron : VRTnieuws

  za 06/05/06 - In Limburg en Luik heeft de politie vannacht een actie gehouden tegen prostitutie en mensenhandel.
  In het grensgebied zijn tientallen bars gecontroleerd.

  Tegelijkertijd kwamen de Nederlandse en de Duitse politie in actie aan de andere kant. De politie vreest dat de prostitutie in de grensstreek zal toenemen tijdens het WK voetbal.

  In het arrondissement Hasselt zijn een vijftigtal vrouwen gecontroleerd in vijftien bars. Een tiental zijn ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 20:06
  Berichten
  42.503
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.361 in 8.995 posts

  Standaard

  Bron : Het Belang van Limburg


  06/05

  11 vrouwen opgepakt bij actie tegen mensenhandel en prostitutie
  De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een gecoördineerde Euregionale actie uitgevoerd tegen mensenhandel en prostitutie.
  In het gerechtelijk arrondissement Hasselt werden elf vrouwen van Oost-Europese en Afrikaanse origine opgepakt, die niet in orde waren met hun documenten.

  De GDA van Hasselt en de politiezones Hazodi, West-Limburg, Houthalen-Helchteren, Lommel, Kempenland en Sint-Truiden vielen binnen in vijftien bars. De speurders troffen 48 dames aan, die er al dan niet aan het werk waren.
  De elf, voornamelijk Poolse en Afrikaanse diensters, zijn ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Zeven van hen zullen onmiddellijk gerepatrieerd worden naar hun land van herkomst. Drie andere meisjes kregen het bevel het land binnen vijf dagen te verlaten. In een bepaalde bar troffen de agenten buitenlandse meisjes aan, die zich verstopt hadden in een muurkast. In een ander etablissement maakte een vrouw gebruik van een gestolen Belgische identiteitskaart. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld tegen diensters en baruitbaters.

  Bij de actie werden simultaan in de Belgische, Nederlandse en Duitse grensregio controles uitgevoerd van zowat alle bars op het grondgebied. In België ging het om de arrondissementen Hasselt, Luik, Verviers en Eupen.
  Aanleiding is het nakend wereldkampioenschap voetbal, dat in juni in Duitsland van start gaat. De vrees bestaat dat dat een prostitutiestroom op gang zal brengen. Doel van de actie was afschrikken.
  Voor het eerst werden de politionele gegevens Euregionaal uitgewisseld. De afdeling mensenhandel van de Hasseltse federale recherche onderzoekt of er sprake is van prostitutienetwerken. In de toekomst zullen nog meer dergelijke synchrone acties volgen in de Euregio
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:06.

Amari 468*60   Freude 468*60