Weergegeven resultaten: 1 t/m 5 van 5
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 20:07
  Berichten
  42.503
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.361 in 8.995 posts

  Standaard Besnijdenis ingezet tegen overdracht hiv

  Bron : nu.nl

  Uitgegeven: 28 april 2006 06:46
  Laatst gewijzigd: 28 april 2006 09:06

  JOHANNESBURG - Artsen in verscheidene zuidelijke Afrikaanse landen zetten mannen-besnijdenis is als middel tegen de overdracht van het hiv-virus. Volgens de artsen, die steun krijgen van de plaatselijke overheid, wijzen inmiddels voldoende studies uit dat besnijdenis de kans op besmetting en overdracht van het virus sterk vermindert. Dat schrijft The New York Times vrijdag.

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het nog te vroeg is om te juichen en richtlijnen uit te vaardigen. Maar ook de WHO geeft toe dat de resultaten van verscheidene onderzoeken er inderdaad op wijzen dat de overdracht van hiv bij besneden mannen aanzienlijk kleiner wordt.


  Conclusies

  De WHO durft nog geen definitieve conclusies te trekken uit het kleine aantal onderzoeken dat tot nu toe is gedaan. Uit een aantal studies bleek dat het risico op besmetting met het virus dat aids kan veroorzaken, door besnijdenis met twee derde kan worden teruggebracht. De kans dat een besneden man zijn partner besmet is mogelijk 30 procent kleiner.

  De onderzoekers vermoeden dat de cellen aan de onderkant van de voorhuid zeer gevoelig zijn voor het virus en dat ook scheurtjes en schaafwondjes het gemakkelijker maken het hiv-virus op te lopen.

  Resultaten

  De WHO wil geen conclusies trekken zolang de resultaten van twee onderzoeken onder achtduizend mannen in Kenia en Uganda nog niet bekend zijn. De eerste uitkomsten daarvan worden verwacht in juni.

  Een onderzoek onder 3300 mannen in de omgeving van de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg werd vorig jaar voortijdig afgebroken, maar leverde wel opvallende cijfers op. De helft van de mannen werd besneden.

  Onethisch

  Na anderhalf jaar waren 49 onbesneden mannen besmet met het hiv-virus, terwijl van de besneden mannen slecht twintig het virus hadden opgelopen. De onderzoekers vonden het daarop onethisch om de onbesneden mannen de mogelijkheid te onthouden om het virus te ontlopen en boden hen alsnog een besnijdenis aan.

  Wondermiddel

  De WHO benadrukt dat hoe dan ook besnijdenis niet een wondermiddel zal zijn. Om de aidsepidemie in Zuidelijk Afrika onder controle te krijgen, moeten ook condoomgebruik, het terugdringen van het aantal seksuele partners en seksuele onthouding steeds onder de aandacht worden gebracht, stelt de organisatie
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 november 2005
  Last Online
  7 juli 2010 @ 13:49
  Locatie
  hell, heaven, hell, heaven...
  Berichten
  3.979
  Discussies
  250
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Standaard

  Allen naar de chirurg dus
  Dit is dweilen met de kraan open.
  Op 3300 mannen worden 49 onbesneden mannen besmet, en slechts (???) 20 besneden, in anderhalf jaar. Misschien zouden ze beter aan de alarmbel trekken, in plaats van te juichen. Wat indien ze dit onderzoek over 10 jaar laten lopen? En wat indien ze het aantal besmette vrouwen erbij tellen? In mijn ogen erg verontrustende cijfers.
  Dit zal de voorstanders van NZC weer een duw in de rug geven, het risico wordt nu wel ZEER KLEIN (niet dus).
  Trouwens, je moet maar bij die 20 zijn, dan ben je vet met je besnijdenis.
  Maar ja, alle beetjes helpen zeker ... .

 3. #3
  Geregistreerd
  30 november 2005
  Last Online
  23 september 2015 @ 17:02
  Locatie
  denbosch
  Berichten
  274
  Discussies
  8
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door witchmaster
  Dit is dweilen met de kraan open.
  Op 3300 mannen worden 49 onbesneden mannen besmet, en slechts (???) 20 besneden, in anderhalf jaar. .

  Het is ook dweilen met de kraan open in bepaalde delen van Afrika.

  In dit onderzoek is 1/3 van de vrouwen (waar de mannen sex mee hebben) HIV positief!! Dat betekent dat van de 3300 mannen er 1100 dagelijks een HIV positieve vrouw onbeschermd neuken ,vaginaal en voor een deel ook anaal.(nog afgezien van de MSM ) Dan zie je naar 1,5 jaar 69 HIV besmettingen bij deze mannen. Overigens zal het aantal HIV negatieve vrouwen wat door deze mannen besmet is niet zo heel groot zijn ,alleen de 69 HIV-positieve kunnen het doorgeven. Zou hetzelfde percentage gelden (hoeft niet !!!) dan gaat het om 6% van 35 = 2 vrouwen.

  Cijfers over risico's voor de verschillende sexuele handelingen?

  Studies of HIV transmission have calculated the risks of infection.

  risk for infection from one episode of unprotected receptive anal intercourse with an HIV-infected partner at 1 in 3,333. Another study said 1 in 50 episodes. The risk for the insertive partner (the "top") is believed to be about 10 times less than for the receptive partner (the "bottom").

  The risk of HIV infection during vaginal intercourse is believed to be much less. One estimate was 1 in 200,000 for transmission from infected women to men and 1 in 100,000 for transmission from infected men to women.  en de link; http://www.thebody.com/nmai/risk.html

 4. #4
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 20:07
  Berichten
  42.503
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.361 in 8.995 posts

  Standaard

  Kennelijk komkommertijd en kan je het weer vinden ......

  Besnijdenis als bescherming tegen aids

  NEW YORK - Zestig procent van de mannen in zuidelijk Afrika wil zich laten besnijden. Een ziekenhuis in Swaziland zag de vraag stijgen van één naar ruim veertig operaties per maand.  Een kleinschalig onderzoek in Zuid-Afrika wees uit, dat de kans op besmetting met aids 65 procent kleiner is bij besneden mannen.

  Cellen aan de onderkant van de voorhuid zijn zeer gevoelig voor het virus en door schaafwondjes kan een besmetting sneller worden opgelopen. Twee omvangrijke studies in Kenia en Oeganda moeten definitief uitsluitsel geven over het effect van besnijdenis.

  Besnijdenis is een effectief en goedkoop middel tegen aids. De operatie duurt circa 20 minuten, terwijl de - relatieve - bescherming een levenlang duurt.

  De wereldgezondheidsorganisastie WHO waarschuwt voor de ingreep, omdat die mannen een vals gevoel van veiligheid kan geven.

  Bovendien wordt in Afrika het besnijden vaak onder onhygiënische omstandigheden uitgevoerd door medicijnmannen, met levenslange verminking of zelfs de dood tot gevolg.


  Bron : AD.nl
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #5
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 20:07
  Berichten
  42.503
  Discussies
  4651
  Thanks
  46
  Thanked
  15.361 in 8.995 posts

  Standaard

  Bron : Volkskrant.nl

  Mannenbesnijdenis prominent op aids-conferentie
  ANP


  AMSTERDAM - Besnijding van mannen kan een belangrijke rol spelen om HIV-besmetting voorkomen. Dat thema zal aan de orde komen tijdens de zestiende Internationale Aids Conferentie, die van 13 tot 18 augustus in Toronto wordt gehouden.

  UitlegVolgens aids-wetenschapper Joep Lange is er op grond van onderzoek in Zuid-Afrika in ieder geval sprake van een effect op korte termijn. Zes van de tien HIV-infecties bij mannen zou op deze manier worden voorkomen.

  Onderzoek in Oeganda wijst uit dat door mannenbesnijdenis het aantal besmettingen van man op vrouw met 30 procent afneemt. Lange zei dat vrijdag in Amsterdam.

  De hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam is pessimistisch over de kansen van een vaccin, dat besmetting voorkomt. Ook is hij somber over het onderzoek naar microbiciden, gels die vaginaal aangebracht bescherming tegen het HIV-virus kunnen bieden.

  Sinds de vorige conferentie, twee jaar geleden in Bangkok, zijn 5 miljoen mensen aids gestorven. In een kwart eeuw heeft de ziekte 25 miljoen levens gekost. Is HIV in de welvarend westerse wereld inmiddels een chronische aandoening, in ontwikkelingslanden betekent besmetting nog steeds een doodvonnis, zei Sjoera Dikkers, directeur van Stop Aids Now.

  Niet meer dan 20 procent die de infectie door bijvoorbeeld onveilige seks hebben opgelopen, wordt behandeld. Twee jaar geleden was dat 7 procent. Die groei is een gevolg van de miljardeninvestering. Wereldwijd is sinds 2004 8 miljard dollar in bestrijding van de epidemie gestoken. Een van de voornaamste geldschieters, Bill Gates, zal in Toronto de openingstoespraak houden.

  Dat de conferentie in Canadese stad wordt gehouden, noemde Lange een gemiste kans. In Bangkok (Thailand) en Durban (Zuid-Afrika) maakte de conferentie indruk, aldus Lange, die in 2004 de bijeenkomst presideerde. Peking of Moskou was een betere plaats geweest. Daar stijgen de infectiecijfers en kan een conferentie rechtstreeks effect hebben, meent de hoogleraar.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:09.

  Freude 468*60