Bron : AD

DEN HAAG - Seks in het openbaar is verboden en seks op een bouwsteiger naast een kerk in hartje Den Haag gaat niet zomaar onopgemerkt voorbij.

Dat is de les die een Delftenaar (23) en zijn 20-jarige vriendin uit Den Haag maandagavond hebben geleerd.

De twee dachten op eenzame hoogte ongestoord de liefde te kunnen bedrijven. Zij kozen een bouwstellage die vastzit aan de Nieuwe Kerk aan het Spui. Een voorbijganger zag de tortelduifjes echter de steiger beklimmen en vreesde te maken te hebben met een poging tot zelfmoord.

Hij waarschuwde daarom de politie, die daarna met gezwinde spoed naar het Spui raasde. Voor het opgewonden paar het door had, stond er een publiek waarop het niet had gehoopt.

De brandweer kwam ter plaatse, agenten zetten het Spui af om voorbijgangers tegen te houden en een arrestatieteam haalde het tweetal van de tientallen meters hoge stellage.

Eenmaal beneden gaf het koppel aan slechts een spannend liefdesnestje te hebben zocht. De twee hebben een bekeuring gekregen voor het betreden van verboden grond (artikel 461 van het wetboek van strafrecht). De rechter-commissaris moet nog gaan bepalen hoe hoog de boete uitvalt die de spanningzoekers na hun avontuurtje in de bus zullen krijgen.Nu rest mij de vraag of het zonder condoom ging zoals voorgeschreven door de kerk