Bron : AD


GOUDA - Bezoekers van de Koninginnenacht worden volgende week vrijdag, tijdens Koninginnenacht getrakteerd op condooms.


Het gaat om een geste van Sense, de nieuwe Midden-Hollandse organisatie voor seksuele gezondheid. De instelling richt zich vooral op jongeren en die doelgroep is naar verwachting massaal aanwezig op de Markt die avond.


Met de condoomactie, tussen tien uur en middernacht, wil Sense duidelijk maken dat je bij sex wel je gezonde verstand én een condoom moet gebruiken. Dat gebeurt nu, zo wordt gezegd, te weinig gelet op de toeneming van het aantal soa's. Bovendien onderneemt een op de tien mensen die een soa-infectie vermoedt, geen actie. Ook neemt het aantal zwangerschapsafbrekingen en tienerzwangerschappen de laatste jaren toe.


In Gouda en omgeving houden verschillende organisaties zich bezig met soa's, of geslachtsziekten, anticonceptie en dergelijke. In Sense bundelen ze hun krachten. Het soa-spreekuur van Sense is net als nu, te bereiken bij de GGD aan de Thorbeckelaan. Wie zich eerst wil orënteren, het adres van de website is www.sense.info.


Wie volgende week vrijdag een gratis condoom wil verkrijgen, kan de verpleegkundigen herkennen aan een T-shirt met het logo van Sense. Ook dragen ze een oranje boa.