Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9

Discussie: Algemeen

 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Algemeen

  Bron : AD
  Weer leren lopen, praten en..................... vrijen

  Mensen die revalideren vanwege een ongeval of handicap, hebben vaak ook seksuele problemen.
  Maar dát komt amper ter sprake bij de revalidatie. Trainingen voor hulpverleners bieden uitkomst, ontdekt Anton van Tuyl.


  Bert de Wolf (68) kreeg in de zomer van 2004 een beroerte. Aanvankelijk was de rechterzijde van zijn lichaam verlamd en kon hij niet praten. Inmiddels gaat het een stuk beter. De Wolf revalideerde in revalidatiecentrum De Hoogstraat, in Utrecht. ,,De eerste weken was ik absoluut niet met seksualiteit bezig. Dan heb je wel wat anders aan je hoofd,’’ vertelt hij nu.

  De Wolf verbleef vier maanden in De Hoogstraat, waarna dagbehandeling volgde. Kort voor zijn vertrek uit het revalidatiecentrum begon het De Wolf te hinderen dat hij geen erectie meer kon krijgen. Hij werd er somber van.

  Uiteindelijk kaartte hij dit aan bij de revalidatiearts. Die pikte zijn signaal goed op en hielp hem verder. Maar hij vindt dat De Hoogstraat meer initiatief had moeten nemen om dit bespreekbaar te maken. ,,Het is iets waarvan mensen ronduit depressief kunnen raken. Tegelijkertijd is het voor veel patiënten moeilijk om erover te beginnen.’’

  Woet Gianotten werkt als medisch seksuoloog bij het Erasmus MC, het UMC Utrecht en revalidatiecentrum De Hoogstraat. Hij herkent het probleem. ,,Uit Australisch onderzoek blijkt dat de meeste artsen makkelijker over de dood praten dan over seks. In Nederland ligt dit waarschijnlijk niet anders.’’ Gianotten kent veel voorbeelden van mensen die ernstige problemen hebben met hun seksuele beperkingen. Die problemen leiden zeer regelmatig tot gebrek aan zelfvertrouwen, depressiviteit en stuklopende relaties.

  Waarom vinden medici het zo moeilijk om over seksualiteit te praten? Gianotten: ,,Vaak is het een combinatie van gêne en het gevoel dit onderdeel van de zorg onvoldoende te beheersen. En er speelt nog iets anders. Artsen zijn vooral gewend te letten op wat een patiënt niet kan. Bij seksualiteit is het juist belangrijk om vast te stellen wat iemand nog wél kan. Dat vraagt een totaal andere benadering.’’

  Gisteren was in Utrecht een studiedag rond het thema ‘Seksualiteitshulpverlening in Nederland’, met inbreng van medici, politici en verzekeraars. Gianotten was een van de sprekers. ,,Door medische professionals seksualiteitstrainingen te geven, verlagen we de drempel voor patiënten,’’ zegt hij. ,,Tegelijkertijd moeten die zich op hun beurt meer gaan realiseren dat goede seksuele hulpverlening bestaat, heel normaal is én dat je er ook gewoon zelf om kunt vragen.’’

  Gianotten ontwikkelde twee trainingen voor hulpverleners, samen met revalidatieseksuoloog Jim Bender, die werkzaam is bij Rutgers Nisso Groep en Sophia Revalidatie. In die trainingen leren revalidatieprofessionals hoe seksualiteit deel kan uitmaken van het herstel. Bender: ,,Het is belangrijk dit bespreekbaar te maken met de revalidanten én in het team, als vast agendapunt. Anders valt seksualiteit te vaak tussen wal en schip.’’

  In 2004 en 2005 volgden ruim driehonderd revalidatieprofessionals zo’n training. Dat gebeurde in de revalidatiecentra De Hoogstraat (Utrecht), De Trappenberg (Huizen) en Groot Klimmendaal (team Ede). Vanaf het voorjaar van 2006 volgen trainingen voor andere revalidatiecentra en ziekenhuizen.

  De Hoogstraat onderzoekt momenteel het effect van de trainingen. Dat onderzoek moet aantonen of patiënten nu positiever zijn over de seksuele begeleiding dan enkele jaren geleden. Maatschappelijk werker en projectleider Erik Hille Ris Lambers verwacht van wel: ,,Met revalidanten, maar ook binnen het team wordt er veel meer over gesproken. Patiënten zeggen dat ze beter contact kunnen maken met hun partner.’’

  De seksuele begeleiding die patiënten van De Hoogstraat krijgen, varieert van praten tot meer praktische punten. Zo wordt er - met de kleren aan - geoefend met bijvoorbeeld alternatieve houdingen. Aangepaste seksuele handelingen, zoals masturberen met je linkerhand, komen ook aan bod. Verder krijgen patiënten een demonstratie van vibrators en andere hulpmiddelen.

  De erectieproblemen van Bert de Wolf zijn nog niet echt opgelost, maar het weglaten van bepaalde medicijnen heeft wel een positief effect gehad. Het echtpaar De Wolf heeft vooral mentaal veel baat gehad bij de seksuele begeleiding van de maatschappelijk werker en revalidatiearts van De Hoogstraat.

  De Wolf heeft nog wel een drempelverlagende tip voor de hulpverleners: ,,Revalidatiecentra kunnen je aan allerlei hulpmiddelen helpen. Alleen seksuele hulpmiddelen ontbreken in het assortiment, terwijl ze je wel adviseren om bijvoorbeeld een vibrator aan te schaffen. Zou het niet goed zijn als ook die bij de revalidatie verkrijgbaar waren? Bedenk wel dat veel mensen niet makkelijk een seksshop binnenstappen. En zoiets vraag je ook niet aan je familie.’’

  Bert de Wolf heet in werkelijkheid anders.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Verlamd en toch de computer besturen

  Bron : AD.nl  Een verlamde man kan op een computer zijn muis bewegen en zijn mail lezen door er sterk aan te denken.  Dat hebben onderzoekers woensdag bekend gemaakt. Ze geloven dat hun BrainGate sensor, waarbij electroden in de hersenen worden geïmplanteerd, nieuwe hoop kan betekenen voor door ziektes of ongevallen zwaar verlamde mensen.


  "Dit is nog maar de eerste stap om verlamden bij hun functioneren te helpen," aldus dr. Leigh Hochberg, van het Massachusetts General Hospital, in een interview met Reuters.


  De 25-jarige man, die al drie jaar volledig verlamd is in beide armen en benen, kon met de BrainGate sensor een muiscursor op het beeldschem van een computer bewegen en een robotarm besturen.


  Hij is de eerste van vier patiënten die het systeem, ontwikkeld door Cyberkinetics Neurotechnology Systems Inc in Massachusetts, mogen gaan proberen.


  ,,Dit is het allervroegste begin van een grote stap voorwaarts in neurotechnology. Waarmee het mogelijk wordt signalen uit de hersenen om te zetten in beweging," aldus Professor John Donoghue van de Brown University in Rhode Island.


  De onderzoekers implanteerden volgens Reuters een miniscule chip met 100 elektroden in het bewegingscentrum van de hersenen van de patiënt De celactiviteit werd gemeten en doorgestuurd naar een computer die de informatie in beweging omzette.


  Link : http://www.cyberkineticsinc.com/
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  18 november 2005
  Last Online
  5 maart 2013 @ 22:45
  Locatie
  Niederzier, Germany
  Berichten
  205
  Discussies
  46
  Thanks
  4
  Thanked
  62 in 14 posts

  Standaard

  Dasselbe versucht man zur Zeit in Berlin. Und ein Autosimulator läßt sich damit fahren.

 4. #4
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Loverboys alleen incidenteel op jacht bij gehandicapten

  Bron : Telegraaf.nl


  DEN HAAG - Loverboys lijken alleen incidenteel toe te slaan bij instellingen voor licht verstandelijk gehandicapten. Dat blijkt volgens staatssecretaris Clemence Ross (Volksgezondheid) uit een inventarisatie van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en het Landelijke Kenniscentrum LVG.


  Aanleiding voor die inventarisatie was een radioreportage van de EO waaruit bleek dat loverboys onder andere in Amsterdam over de vloer kwamen bij instellingen voor licht verstandelijk gehandicapten om daar meisjes te ronselen.

  De PvdA vroeg de staatssecretaris en minister Piet Hein Donner (Justitie) om opheldering. Ross vroeg de VGN en het LVG om een snelle inventarisatie. Daaruit bleek dat er meldingen bekend zijn van drie instellingen: een uit Ermelo, een uit Maartensdijk en een instelling in Zeeland. In een van die instellingen liep een loverboy een woning binnen, waarna de politie is gebeld om hem te verwijderen. De door de EO genoemde Amsterdamse ervaring komt niet in de antwoorden van Ross voor.

  Overigens stelt de staatssecretaris dat de instellingen proberen licht verstandelijk gehandicapten weerbaar te maken en dat ze structureel overleg hebben en samenwerken met de politie, jeugdzorg en de jeugdbescherming. De instellingen geven volgens Ross wel aan dat het bij gehandicapten die op kamers of in open woongroepen wonen, moeilijker is om toezicht te houden. Zij is van mening dat de instellingen hun rol daarbij wel degelijk serieus nemen en dat ze er goed mee omgaan.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 5. #5
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Nederlandse artsen brengen gevoel terug in penis

  Bron : NU.nl  UTRECHT - Nederlandse artsen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en de Isala Klinieken in Zwolle zijn erin geslaagd het gevoel terug te brengen in de penis van een aantal mannen met dwarslaesie of een open rug. Zij verbonden hiervoor een zenuw die normaal naar de lies loopt met een zenuwuiteinde dat uitkomt in de eikel.

  De operatie is vooralsnog alleen mogelijk bij jonge mannen met een dwarslaesie of open rug onder het niveau van de borstkas, zei kinderuroloog Tom de Jong van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht donderdag. Nederland heeft volgens hem een primeur met deze operatie. Een arts uit Rome heeft al aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn.


  Voelen

  Zowel bij een dwarslaesie als bij een open rug kan het gevoel van de penis verdwijnen of afwezig zijn. "Deze mannen hebben wel erecties en kunnen klaarkomen, maar het is frustrerend dat zij er meestal niets van voelen."

  De operatie is in het kader van het promotieonderzoek van De Jongs voormalig arts assistent Max Overgoor inmiddels bij vijftien jonge mannen uitgevoerd. Twaalf van hen hebben inderdaad gevoel gekregen. Aanvankelijk voelde dat alsof hun lies werd aangeraakt, maar na verloop van tijd corrigeren de hersenen dit en hebben ze gevoel in hun penis.

  Jonge mannen

  De eerste drie operaties werden uitgevoerd bij jonge mannen van zeventien, achttien en eenentwintig jaar oud in het UMCU door De Jong, plastisch chirurg professor Moshe Kon en arts assistent Max Overgoor. De overige mannen zijn behandeld in de Isala Klinieken in Zwolle waar de plastisch chirurg Max Overgoor inmiddels werkt en met zijn promotieonderzoek bezig is.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 6. #6
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Info

  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 7. #7
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Pornosite voor blinden leest verhaaltjes voor

  AMSTERDAM - De Britse internetondernemer Lloyd Chambers denkt een gat in de pornomarkt te hebben gevonden: een erotische website die zich richt op blinden en slechtzienden, meldt het Britse dagblad Metro.

  De doelgroep van www.soundsdirty.com (18+) kan met de meeste pornosites niet uit de voeten. Plaatjes van schaarsgeklede dames en heren zijn voor blinden en slechtzienden immers slecht toegankelijk.

  http://www.nu.nl/news/1071622/50/Por...tjes_voor.html
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 8. #8
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard Escorts getraind voor invaliden

  ROTTERDAM - Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, de Rutger Nisso Groep (RNG) hebben de afgelopen maanden zes escortdames getraind in het beantwoorden van seksuele wensen van mannelijke lichamelijk gehandicapten ......................... http://www.telegraaf.nl/binnenland/1...__.html?p=23,1
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 9. #9
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:49
  Berichten
  41.207
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.801 in 8.201 posts

  Standaard

  AMSTERDAM - En 21-jarige Brit met gedrag- en leerproblemen krijgt een betaalde reis naar Amsterdam, inclusief prostitueebezoek. Volgens zijn maatschappelijk werker heeft de man het 'hoognodig'. ............ http://www.telegraaf.nl/buitenland/7...betaler__.html
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:08.