Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:10
  Berichten
  41.356
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.984 in 8.287 posts

  Standaard Kardinaal: gebruik condooms mag

  ROME - De voormalige bisschop van Milaan, kardinaal Carlo Maria Martini, vindt dat het gebruik van condooms ter bescherming tegen het hiv-virus is toegestaan.


  Het standpunt van de kardinaal, dat hij uiteenzet in een vraaggesprek met het Italiaanse tijdschrift L’Espresso dat vrijdag is verschenen, staat recht tegenover de officiële politiek van de Rooms-Katholieke Kerk.


  Martini zegt dat vooral echtparen, van wie een van de partners besmet is met het hiv-virus, condooms moeten gebruiken. De drager van hiv heeft de plicht zijn of haar niet-besmette partner te beschermen tegen het virus. De gezonde partner heeft het recht zich te beschermen, aldus de kardinaal.


  Het lijkt onwaarschijnlijk dat Martini zijn uitspraken heeft gedaan zonder overleg met het Vaticaan. Tot nu toe hebben de leiders in het Vaticaan altijd actief hun tegenstand tegen het gebruik van condooms beleden. In de strijd tegen aids predikt de leiding van de Rooms-Katholieke Kerk seksuele onthouding en huwelijkse trouw. Martini spreekt zich in het interview ook uit over adoptie. Volgens hem is het toch mogelijk dat ook alleenstaanden kinderen adopteren.

  Weliswaar heeft het kind recht op een vader en een moeder, aldus Martini, maar de kardinaal geeft toe dat ook een-oudergezinnen ,,essetiële garanties’’ aan het kind kunnen bieden. De kardinaal huldigt in het vraaggesprek wel traditionele standpunten over euthanasie en stamcelonderzoek die door de Rooms-Katholieke Kerk strikt worden afgewezen.


  (ANP)
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  9 november 2005
  Last Online
  7 juli 2010 @ 14:49
  Locatie
  hell, heaven, hell, heaven...
  Berichten
  3.979
  Discussies
  248
  Thanks
  0
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Standaard hoog tijd

  Allee, dan zijn ze toch tot de jaren van verstand gekomen.
  Het zal in ieder geval miljoenen levens redden in Afrika, van mensen die het nog steeds zonder condoom deden, omdat hun geloof dit voorschreef.
  (ter info: in sommige Westafrikaanse landen ligt het percentage van HIV besmetting bij de totale vrouwelijke bevolking boven de 85)
  Als dit nieuws nu even snel bekend raakt aldaar dan een stomme cartoon in andere regionen, doet de Kerkfabriek de eerste goede daad in heel wat eeuwen ... als ze dit natuurlijk openbaar willen maken, en de kardinaal zullen bijtreden in zijn uitspraken ... .

 3. #3
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 00:10
  Berichten
  41.356
  Discussies
  4582
  Thanks
  46
  Thanked
  13.984 in 8.287 posts

  Standaard Vaticaan staat gebruik condoom deels toe

  Bron RTL televisie

  De rooms-katholieke kerk gaat het gebruik van condooms onder voorwaarden toestaan.

  Aids-patiënten
  In de Italiaanse krant La Repubblica zegt kardinaal Barragan, belast met Volksgezondheid, dat het Vaticaan voor aids-patiënten het gebruik van het voorbehoedsmiddel wil gaan toestaan. Tot nu toe gold nog een absoluut verbod van de kerk op het gebruik van condooms.

  Ontucht
  Barragan zei eind vorig jaar nog dat het gebruik van het condoom om de verspreiding van aids tegen te gaan niet aanvaardbaar is, 'omdat het doel de strijd tegen de ontucht is'.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:59.

  Living Room 468*60