Bron: Gazet van Antwerpen


Uit onderzoek van de universiteit van Chicago blijkt dat Oostenrijkers het meest plezier hebben aan seks. Een team onder leiding van socioloog Edward O. Laumann onderzocht 27.500 mensen tussen de veertig en tachtig jaar. Ze kregen allerlei vragen gesteld over hun lichamelijke en emotionele bevrediging in bed.

Tachtig procent van de Oostenrijkse mannen vindt dat ze een goed seksleven hebben. De vrouwen zijn met 63 procent redelijk tevreden. Op de tweede plaats eindigden de Spanjaarden met 73 procent van de mannen en 63 procent van de vrouwen die zeggen er veel plezier in te hebben. Canadezen staan op de derde plek.

Volgens Laumann is er een link tussen de manier waarop vrouwen worden behandeld door mannen en hun seksleven. In landen waar vrouwen en mannen als gelijken worden behandeld, zoals Nederland, is de tevredenheid over hun seks groter dan in landen waar mannen dominant zijn. Met deze gedachte onderstreept hij de lage cijfers van de Aziatische landen Japan, Taiwan, Indonesië en China. In het Verre Oosten hechten vrouwen vaak geen betekenis aan seks.