Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:23
  Berichten
  41.206
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.799 in 8.199 posts

  Standaard Gezichten vol littekens en gezwellen

  Dames ( ook wel heren ) opgelet !!!!



  Bron : AD

  WOERDEN/AMSTERDAM - Tientallen vrouwen in Nederland kampen met een verminkt gezicht vol harde, zichtbare gezwellen.

  Zij hebben deze ontsierende sporen en littekens opgelopen na een omstreden cosmetische behandeling. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van twee medici. Zij doen onderzoek naar de vaak dramatische complicaties van zogeheten permanente rimpelvullers. De artsen beschikken inmiddels over vijftig dossiers van vrouwen wier gezicht verminkt raakte na inspuitingen met de middelen.

  Dat aantal is opmerkelijk, omdat er over de hele wereld in de medische literatuur maar een handvol zaken bekend is. Opvallend veel vrouwen blijken te zijn ingespoten met het middel Dermalive. De twee artsen willen de gevaren van het middel aan de kaak stellen met publicaties en lezingen tijdens congressen. Volgens de Woerdense dermatoloog Christ den Hengst, die al bij achttien patiënten ingrijpende hersteloperaties uitvoerde, moet de overheid maatregelen nemen: ,,Deze rotzooi moet gewoon verboden worden. Artsen die het nog steeds gebruiken, zijn niet goed bij hun hoofd.’’

  Hoewel meer artsen inmiddels pleiten voor een verbod op Dermalive, vermelden ruim tien Nederlandse klinieken en artsen op hun websites de rimpelvuller nog steeds als mogelijke behandelmethode. Leo van Rozelaar, arts en woordvoerder van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), schrikt van dat aantal. ,,Wij doen al een tijd een klemmend beroep op rimpelartsen om dit middel niet meer te gebruiken,’’ reageert hij.

  ,,Wij zullen de klinieken en artsen die u noemt dan ook snel benaderen met het verzoek deze informatie te verwijderen.’’ De Inspectie voor de Gezondheidszorg laat in een reactie weten dat zij op dit moment weinig kan doen tegen de rimpelvullers of artsen die de middelen gebruiken. Volgens een woordvoerder wil de Inspectie dat rimpelvullers onder de Warenwet gaan vallen. ,,
  Die biedt meer mogelijkheden om toezicht te houden en sneller in te grijpen.’’

  De fabrikant van Dermalive, het Franse bedrijf Dermatech SARL, wil ondanks herhaalde schriftelijke en telefonische verzoeken van deze krant niet ingaan op de ernstige bijwerkingen van hun rimpelvullers.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  RedAmber Gast

  Standaard

  also da behalt ich dann lieber meine Falten und Fältchen...*grusel* ...verstehe ehb nicht warum ne Frau mit anfang Mitte Vierzig mit nem gesicht wie ne 13 Jährige rumlaufen soll...wo bleibt da der natürliche Charme und die Ausstrahlung???

 3. #3
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  27 januari 2013 @ 21:40
  Locatie
  Euregio
  Berichten
  1.451
  Discussies
  142
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Hatte mal ne 80 jaehrige chefin. die sagte zu mir "Jawissense, man(n) ist so alt wie er sich fuehlt und Frau ist so alt wie sie sich anfuehlt."

  Man sollte sehen dass man im Kopf jung bleibt. Und da - so denke ich - bin ich nicht schlecht.

  lg n. :wink:

 4. #4
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 19:23
  Berichten
  41.206
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.799 in 8.199 posts

  Standaard

  Bron : AD

  Nieuwe richtlijn voor gebruik rimpelvullers

  HEERENVEEN - De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft afgelopen weekend een nieuwe richtlijn voor het gebruik van rimpelvullers naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gestuurd. Dat heeft secretaris dr. M. Cromheecke dinsdag bekend gemaakt. Hij hoopt dat het ministerie van Volksgezondheid en de inspectie de richtlijn zullen hanteren bij controle van de sector. Een Kamermeerderheid wil een uitgebreid inspectieonderzoek.

  De richtlijn is bedoeld om een einde te maken aan ,,het circus van rondreizende artsen en artsen in ruste met koffertjes vol onbestemde middelen die bij schoonheidssalons of op party’s bij mensen thuis spuiten wat de mensen vragen,’’ zei Cromheecke.

  Volgens de specialist ontbreekt het aan toezicht en ontstaan hierdoor regelmatig afschuwelijke problemen bij mensen.

  Op dit moment mag elke gepensioneerde KNO-arts of verpleegkundige die een spuit heeft gezet na een halve dag cursus van een producent rimpels volspuiten. Vooral bij permanente vulmiddelen bestaat risico op ernstige schade als het niet goed gebeurt.

  Volgens de nieuwe richtlijn mogen straks alleen plastisch chirurgen en dermatologen de behandeling nog geven.

  Volgens Cromheecke zijn bijna alle vulmiddelen waarmee rimpels in Nederland worden behandeld in de Verenigde Staten verboden door de Amerikaanse geneesmiddelen autoriteit FDA. Soms zijn ze wel toegestaan, maar alleen bij bijvoorbeeld HIV-patiënten die geen vet meer in hun gezicht hebben. In Nederland worden ze echter toegelaten op grond van de EU-richtlijn voor medische hulpmiddelen en is alleen het CE-keurmerk nodig. Daarbij wordt volgens de specialist alleen maar gekeken of het productieproces veilig en hygiënisch is, stelde Cromheecke die zelf al jaren pleit voor een verbod op Dermalive op de Nederlandse markt.

  De middelen worden niet als medicijnen getest in laboratoria, er wordt geen proefdieronderzoek mee gedaan en ze worden niet wetenschappelijk getest op mensen. ,,En er komt elke week een nieuw middel bij, dat wil wel wat zeggen over de kwaliteit,’’ zei de specialist. ,,Feitelijk is elke patiënt die een permanent vulmiddel krijgt toegediend een proefkonijn.’’ De NVPC pleit er daarom voor de middelen op dezelfde manier te behandelen als medicijnen, die wel aan wetenschappelijke eisen moeten voldoen.

  Opname in de Voedsel- en Warenwet, zoals de inspectie wilde, vindt Cromheecke niet voldoende.

  De plastisch chirurg die zelf alleen tijdelijke vulmiddelen gebruikt, hoopt met de nieuwe richtlijn ook betere registratie van de behandeling van patiënten en beter zicht op de problemen met de hulpmiddelen te krijgen.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:23.