Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 25 van 56
 1. #1
  Geregistreerd
  20 november 2005
  Last Online
  25 maart 2006 @ 13:09
  Berichten
  51
  Discussies
  2
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Ausrufezeichen Meld Misdaad Anoniem

  Campagne Mensenhandel http://www.totaleovergave.nl/

  Stichting M is een campagne gestart tegen gedwongen prostitutie, een zeer ernstige vorm van mensenhandel.

  Schijn bedriegt is de boodschap

  In diverse advertenties in de media bieden prostituees hun diensten aan. Het is goed mogelijk dat achter zo’n bericht een zeer ernstig misdrijf schuilgaat. Deze dames lijken niet op de andere dames die dit werk vrijwillig doen. Ze zijn angstig en eigenlijk kunnen ze de spannende beloftes maar nauwelijks opbrengen. Zodra het licht aangaat zijn nare blauwe plekken en andere tekenen van mishandeling te zien. Schijn bedriegt in deze gevallen. Grote kans dat de prostituee slachtoffer is van deze dwangarbeid.

  Wie zijn de slachtoffers?

  Mensenhandel is een zeer ernstig misdrijf. Gedwongen prostituees kunnen onder valse voorwendselen vanuit het buitenland naar Nederland zijn gelokt, ontvoerd of door middel van geweld hierheen zijn gehaald. Of het nu in een stad als Amsterdam of Groningen is, of in een dorp of woonwijk om de hoek, de schrijnende gebeurtenissen komen overal voor. Ze kunnen gepaard gaan met (seksueel) geweld, chantage en misleiding. Ook Nederlandse vrouwen kunnen slachtoffer zijn. Deze – vaak kwetsbare meisjes – worden door hun ‘vriend’ onder druk gezet om zich te prostitueren. Mensen die zelf voor prostitutie kiezen, kunnen evengoed worden uitgebuit. Ernstige (seksuele) mishandeling en bedreiging van familie zijn hierbij niet ongebruikelijk.

  Veilig melden?

  In 2004 kwamen bij de politie 604 signalen van gedwongen prostitutie binnen. De Stichting tegen Vrouwenhandel (STV) kreeg in datzelfde jaar 405 meldingen van vermoedelijke slachtoffers. De verhalen staan dus niet op zich. Deze aantallen zouden nog wel eens veel hoger kunnen liggen.
  Vaak durven mensen geen aangifte te doen bij de politie. Klanten willen niet dat hun prostitutiebezoek bekend wordt of betrokkenen zijn bang voor hun eigen veiligheid. Daarom kan melden via M. een goed en veilig alternatief zijn.

  Hoe herken je gedwongen prostitutie?

  Tijdens de campagne noemen we drie signalen van dwangarbeid in de prostitutie. Hij/zij:

  maakt een gespannen, opgefokte of angstige indruk;
  draagt sporen van lichamelijk geweld, onder andere blauwe plekken, tatoeages / brandmerken;
  heeft overduidelijk geen plezier in het werk, anders gezegd: is nauwelijks in staat het ‘spel’ te spelen.

  Er zijn echt nog meer kenmerken waaruit je kunt afleiden of iemand slachtoffer is. Hij/zij:

  mag zich niet vrijuit bewegen, mag niet alleen over straat. Er is altijd iemand bij haar;
  werkt voor een opvallend lage prijs;
  spreekt alleen een eigen taal. Geen Nederlands, Duits of Engels;
  heeft geen eigen woonruimte, slaapt op de werkplek;
  weet niet op welk adres ze werkt;
  lijkt er ongezond uit te zien.


  Meld gedwongen prostitutie!

  Gedwongen prostitutie is een zeer ernstig misdrijf. Heb jij het vermoeden dat een prostituee haar werk niet vrijwillig doet? Aarzel dan niet en neem contact op met de lokale politie via 0900-8844. Durf je dit niet bel dan anoniem naar M. 0800-7000
  Klanten, direct betrokkenen, maar ook buurtbewoners en hulpverleners zijn waarschijnlijk de enigen die informatie hebben over mogelijke daders, dus stop deze dwangarbeid. Elk slachtoffer dat kan worden geholpen telt. Je anonimiteit is bij M. gegarandeerd.

  Samenwerking

  Deze campagne wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie. Stichting M. werkt daarnaast nauw samen met de Politie, Landelijke Expertgroep Mensenhandel, Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM), Stichting Tegen Vrouwenhandel (STV), De Rode Draad, Atalantas en Bureau Nationaal Rapporteur Mensenhandel.

  In negen politieregio’s krijgt de campagne een regionale vertaling, te weten Brabant Zuid-Oost, Twente, Gelderland-Zuid,Utrecht, Friesland, Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Limburg-Zuid en Midden-West-Brabant.

  Voor wie meer wil weten over vrouwenhandel,...

  http://vrouwenhandel.punt.nl

  Groeten, en de beste wensen,...

  Wicky,...
  Laatst gewijzigd door Willem2; 23 januari 2006 om 14:02

 2. #2
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Uit het AD

  Klant moet seksslavernij aangeven

  ROTTERDAM - Slachtoffers van gedwongen prostitutie komen vaak uit het buitenland. De overheid vraagt om misstanden te melden.

  Het ministerie van Justitie lanceert vandaag een campagne tegen gedwongen prostitutie. In samenwerking met de anonieme tiplijn M wil de overheid klanten van prostituees aanmoedigen om informatie door te spelen aan de politie.

  In 2004 kwamen bij de politie ruim 600 tips binnen over gedwongen prostitutie. Justitie denkt dat de werkelijke omvang van het probleem vele malen groter is. Vermoedelijk werken duizenden vrouwen, voornamelijk uit Oost-Europa en derdewereldlanden, in Nederland gedwongen in de prostitutie.

  ,,Vaak durven mensen die op de hoogte zijn, er geen melding van te doen bij de politie,’’ zegt Imre Krull van tiplijn M (Meld Misdaad Anoniem). ,,Ze willen niet dat hun prostitutiebezoek bekend wordt, of ze zijn bang voor hun eigen veiligheid. Daarom kan melden via de tiplijn M een veilig alternatief zijn.’’

  Slachtoffers van gedwongen prostitutie komen meestal uit het buitenland. Ze worden naar Nederland gelokt en hier gedwongen om als prostituee aan de slag te gaan. Dat gaat volgens de politie in de meeste gevallen gepaard met geweld en chantage.

  Via advertenties, posters, brochures en een aparte website roept de overheid op om misstanden door te geven aan de politie, of anoniem via de tiplijn M (0800-7000). Ook negen politieregio’s en verscheidene expertisecentra werken mee aan de campagne.
  Wel wat laat WW
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  17 november 2005
  Last Online
  14 januari 2010 @ 22:37
  Locatie
  te ver weg van Butzenstrasse 41
  Berichten
  228
  Discussies
  21
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Ausrufezeichen Bron NRC Handelsbald en AT5 Nieuws

  Dit stukje tekst heb ik NRC Handelsblad gevonden.
  Lees maar eens rustig door.

  Klant gedwongen hoer? Meld dat’


  Door onze Amsterdamse redactie

  De overheid wil dat prostituee-bezoekers met de politie contact opnemen als ze signalen hebben dat een prostituee gedwongen haar werk verricht.

  De stichting Meld Misdaad Anoniem is vandaag met de campagne tegen vrouwenhandel begonnen onder de naam ‘schijn bedriegt’. Zo adverteert de stichting onder andere op de website ‘hookers.nl’, waar hoerenlopers elkaar dagelijks informeren over hun ervaringen en cijfers geven aan bezochte prostituees.

  De advertentie op deze site verwijst naar een filmpje dat de aandacht wil trekken met termen als ‘Russische schatjes?’ en ‘Exotische slavinnen?’ De film moet duidelijk maken dat sommige vrouwen gedwongen hun werk verrichten.

  Het Amsterdamse PvdA-raadslid Karina Schaapman, die zelf vroeger prostituee was en zich sterk maakt voor bescherming van prostituees, vindt de campagne een goed initiatief. Maar ze vindt het wel „raar” dat de overheid – die de stichting subsidieert – zaken doet met de website hookers.nl. „Op die site geven mannen vrouwen een slecht cijfer als ze geen zin heeft of bepaalde dingen niet wil doen. Als een vrouw tegen haar zin werkt, tonen ze geen compassie, maar geven haar een laag cijfer. Ze denken slechts aan zichzelf en geven elkaar zelfs tips hoe ze beter gebruik kunnen maken van het illegale circuit.” Volgens Schaapman zou de website zelf, gratis, een link moeten plaatsen naar de campagne en hulpinstanties.

  Directeur Guus Wesseling van Meld Misdaad Anoniem zegt dat er lang over gepraat is of ze een advertentie op de betreffende website moesten zetten.

  Uiteindelijk hebben volgens hem „zakelijke” overwegingen de doorslag gegeven. „Het internet staat vol met dergelijke websites. Daar kun je je ogen niet voor sluiten. Deze site trekt duizenden bezoekers per dag. Dat zijn enorme aantallen. [...] We betalen de site voor een half jaar 1.200 euro.”


  Hier heb ik een stukje gevonden op www.at5.nl, lees dit ook maar.

  "Geen overheidsgeld in hookers.nl"
  De advertenties van de overheid tegen mensenhandel op de hoerenloperswebsite hookers. nl moeten zo snel mogelijk af.
  Dat vindt PvdA-raadslid Karina Schaapman. Volgens haar staat de site bol van de dubieuze tips over goedkope (en dus illegale) hoeren, die het wel zonder condoom willen doen.
  Schaapman vindt dat het een principekwestie. "Je bereikt je doelgroep ook met televisiespotjes en publiekscampagnes. Volgens mij vangt die site 1200 euro voor deze advertentie. De pornobusiness ga je toch niet als overheid financieren. " De hookers. nl-eigenaar heeft volgens haar ook een webcamsite.


  Ik ben het in grote lijnen eens met Karina Schaapman over dit onderwerp. Ik heb alleen zo mijn bedenkingen of ze van bezoekers van prostituees wel die infromatie krijgen die de overheid zoekt. Mijn antwoord is hierop nee, een bezoeker aan een prostituee komt voor zijn geiligheid en niet voor een goed geprek te voeren met een prostituee.

  Moet de overheid hiervoor geld betalen om een advertentie te plaatsen op een internet-site, in dit geval op hookers.nl. Nou nee lijkt mij, ik vind dat elke site dit gewoon gratis hoort te plaatsen en hier ook geen vergoeding voor hoort te krijgen. Ten slotte is het succes van hookers te danken door alle leden die erop schrijven en die krijgen toch ook niet betaald van hookers. Dus hieruit blijkt dat hookers.nl helemaal niet zo onafhankelijke en belangenloos is en te werk gaan. Zoals jullie lezen in het stukje van AT5 nieuws hebben de zelfde mensen achter hookers.nl ook nog een webcamsite. Misschien hebben ze van hookers.nl nog wel meer sites of bedrijven in de erotische branche en waar ze in hookers.nl mooi goedkoop reclame voor kunnen, wie zal het zeggen.

  Carpe diem
  "carpe diem quam minimum credula postero", oftewel "pluk de dag en geloof nooit in een volgende"

 4. #4
  Geregistreerd
  20 november 2005
  Last Online
  25 maart 2006 @ 13:09
  Berichten
  51
  Discussies
  2
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Ausrufezeichen poster_schijn_bedriegt.PDF

  Laatst gewijzigd door Willem2; 23 januari 2006 om 13:59

 5. #5
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Geachte Mijnheer Peer,

  Naar aanleiding van uw acties afgelopen week in de media plaats ik nu een artikel wat vandaag verschenen is in de media :

  'Rechercheur tipte Hells Angels over invallen'

  Uitgegeven: 17 januari 2006 08:34
  Laatst gewijzigd: 17 januari 2006 11:45

  AMSTERDAM - De Hells Angels zijn voorafgaand aan de invallen half oktober vorig jaar getipt door een rechercheur van de Amsterdamse politie. Dat schrijft Algemeen Dagblad dinsdag. De informatie zou zijn doorgespeeld via advocaat Nico Meijering die een aantal Angels als cliënt heeft. De rechercheur is inmiddels buiten functie gesteld.

  Advocaat Meijering ontkent dat hij op de hoogte was van de invallen in clubhuizen van de motorclub en in woningen van de leden. "Net als zoveel mensen had ik wel het idee dat een inval op handen was, maar er is geen contact met mij over opgenomen." Volgens AD hadden de Angels dankzij de tip tijd om zich voor te bereiden op de invallen.


  Clubhuizen

  Bij invallen in zes clubhuizen en 64 woningen werden 45 leden van de motorclub aangehouden. De aangehouden Hells Angels worden verdacht van handel in wapens en drugs. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan geweld, bedreiging en afpersing. Bij de huiszoekingen is onder meer beslag gelegd op een granaatwerper, een vlammenwerper, een rookgranaat en ruim twintig handvuurwapens.

  Alle aangehouden Angels zijn de afgelopen maanden door de rechtbank vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachte in het onderzoek naar de motorclub.

  Advocaat

  De Amsterdamse strafpleiter N. Meijering is woedend over de beschuldiging dat hij de Hells Angels heeft getipt. "Er heeft mij nimmer een dergelijk bericht van een oud-politieman bereikt, laat staan dat ik iets dergelijks heb gecommuniceerd met derden", zei de raadsman dinsdag. Meijering is als advocaat bij de strafzaak tegen de Hells Angels betrokken.

  Hinderlijk

  "Buitengewoon hinderlijk" noemt Meijering het bericht. Hij heeft het Openbaar Ministerie in een brief dringend verzocht het verhaal tegen te spreken. "Hierover is het laatste woord nog niet gezegd", aldus de advocaat. "Voor mij is dit schadelijk. Ik werp iedere suggestie in die richting verre van mij."

  Politieman

  Volgens de advocaat van de Amsterdamse Hells Angels, V. Kraal, heeft officier van justitie G. Oldekamp, verbonden aan het landelijk parket, vorige week tijdens een besloten zitting rond de Hells Angels iets gezegd over een 'platte' rechercheur. "Hij zei dat de Angels een politieman in hun zak hebben", aldus Kraal.

  Voor zover bekend is het de eerste keer dat een medewerker van de Nationale Recherche in de fout is gegaan. De Nationale Recherche is belast met onderzoeken naar zware criminaliteit en terrorisme.


  Nu denkt u misschien wat heeft dat allemaal met onze actie te maken om misdaad anoniem te melden. Daarover kunt u een mail sturen naar mij. Ik zal dan trachten tekst en uitleg te geven.
  In de hoop dat u meeleest of wordt getipt,

  Willem2
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 6. #6
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Zelfs de bond van verzekerden wordt ingeschakeld. Van hun website afgehaald :

  Nieuwe campagne Meld Misdaad Anoniem van start

  Schijn bedriegt, is het motto van een campagne tegen dwangarbeid in de prostitutie die Meld Misdaad Anoniem begin januari is gestart. Het campagnemateriaal is zeer confronterend en ook de bijbehorende teksten zijn scherp van toon. “Dat is ook nodig”, meent Ellen Verbeem, communicatieadviseur van de Stichting M. “Het doel van de campagne is immers mensen ertoe te bewegen informatie te delen met de politie, en als het niet anders kan, anoniem via M.”

  Volgens Verbeem is het probleem van seksuele uitbuiting zeer ernstig en omvangrijk. “Laten we eerlijk zijn: seksuele uitbuiting is een vorm van mensenhandel, die eigenlijk staat voor dwangarbeid in de prostitutie. Angst voor represailles en een gesloten netwerk rondom de daders van seksuele uitbuiting maken het voor slachtoffers en mensen in hun omgeving lastig om verdenkingen bij de politie te melden. De mogelijkheid om anoniem informatie te geven via M. is een goed en veilig alternatief. Wij hopen dat de meldingen een belangrijke impuls zijn om een onderzoek te starten of verdachten op te sporen.”

  Verzekerd!, januari 2006
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 7. #7
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard 'Meld gedwongen prostitutie slaat de plank volledig mis'

  Uit de LimburgBoulevard

  'Meld gedwongen prostitutie slaat de plank volledig mis'

  De campagne 'Meld gedwongen prostitutie' slaat de plank volledig mis.

  Dat zegt Leo de Klein. Hij is voorzitter van een landelijke belangenvereniging voor bordeelhouders en had in het verleden een club in Linne. Justitie, politie en de Stichting Mensenhandel willen gedwongen prostitutie aanpakken. Bezoekers van prostituees moeten leren herkennen wanneer een vrouw onder dwang in de branche werkt. Dat kunnen ze dan via een anoniem nummer doorgeven. Volgens oud-bordeelhouder De Klein zijn bezoekers van prostituees daar niet in geïnteresseerd. De meesten zijn alleen op zoek naar zo goedkoop mogelijke seks.

  De meeste ijsberen gaan net als mensen voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding daar is niks mis mee. En dat u durft te stellen als ex-bordeelhouder dat het alleen om geld draait, zegt genoeg.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 8. #8
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  27 januari 2013 @ 20:40
  Locatie
  Euregio
  Berichten
  1.451
  Discussies
  142
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  veel werk,

  en volgens mij is de hele actie geen help voor de meiskes. :angryfire
  Als de makkers van deze actie niet precies weten hoe dat gaat.
  En zeker is deze actie geen goedkoop.....

  my 2 cents...

  n. :wink:

 9. #9
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 10. #10
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Opnieuw vertrouwelijke informatie op straat

  Uitgegeven: 8 februari 2006 12:07
  Laatst gewijzigd: 8 februari 2006 12:20

  DEN HAAG - Er is opnieuw vertrouwelijke opsporingsinformatie in verkeerde handen gekomen. Eind vorige week zijn er namelijk twee incidenten geweest, waarbij vertrouwelijke informatie uit politieauto's is gestolen.

  Dat heeft minister Remkes (Binnenlandse Zaken) woensdag gezegd in een overleg met de Tweede Kamer. Daar werd gesproken over diskettes met staatsgeheime informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) die in handen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries waren gekomen.


  Volgens Remkes zijn de gestolen spullen van één inbraak weer boven water. Daarbij ging het om de diefstal uit een auto van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waar een tas met daarin een dienstpistool, pepperspray en een portofoon werd buitgemaakt. De politie vond deze spullen nog dezelfde avond terug en hield vervolgens twee verdachten aan.

  Laptop

  Het tweede incident betrof een auto van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Daarvan werd de kofferbak opengebroken. Onbekenden haalden er vervolgens een laptop en een digitale agenda uit. Volgens Remkes zit er een pincode op de laptop en zijn de gegevens versleuteld. Deze buit is nog niet teruggevonden.

  Na deze nieuwe incidenten heeft de bewindsman direct een brief naar de Raad van Hoofdcommissarissen en naar de Korpsbeheerders gestuurd. Daarin wijst hij "er nog eens op" dat medewerkers van de politie "geen laptop of wat dan ook mogen laten liggen". "Het moet in de genen zitten dat dit absoluut niet toelaatbaar is."

  Verder meldt de bewindsman in de brief dat de korpsbeheerders verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van politie-informatie en voor het wapenbeheer. "Dit moet zwaarder worden opgepakt", concludeert Remkes woensdag. Volgens hem is het nodig om een cultuuromslag te maken.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 11. #11
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Anoniem klikken in de lift

  UTRECHT/AMERSFOORT

  In 2005 heeft de Utrechtse politie bijna 700 tips binnen gekregen via het anonieme misdaadnummer Meld Misdaad Anoniem. Dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2004.

  Ook landelijk wordt de crimelijn steeds vaker gebeld. In Utrecht werd de politie vooral getipt over drugs- en diefstalzaken. Het anoniem melden van misdaad stuitte bij de invoering op veel scepsis, omdat deskundigen vreesden dat te pas en te onpas mensen anoniem -uit rancune- aan de schandpaal werden genageld. De politie bestreed dat standpunt, omdat rechercheonderzoek na een tip pas bepaald wat er met een vermeende verdachte gaat gebeuren.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 12. #12
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Ik zou toch wel eens willen weten hoeveel heren zich spontaan na alle acties van het Meldpunt hebben aangemeld om alle misstanden aan te melden.

  Willem2
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 13. #13
  Geregistreerd
  20 november 2005
  Last Online
  25 maart 2006 @ 13:09
  Berichten
  51
  Discussies
  2
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Ausrufezeichen

  "It's much better than doing another research, writing another report, having another discussion and starting another expert group on trafficking. But, say clients go to the police and say, 'I've seen signals of trafficking.' If the system and society remain the same, if they don't care about women who are being abused - foreign women, illegal women, who are being raped, hit, locked up…If we don't really give them any perspective, then this whole anonymous tip-line is not going to lead to a lot."

  RNW: Running with Atalanta

 14. #14
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  27 januari 2013 @ 20:40
  Locatie
  Euregio
  Berichten
  1.451
  Discussies
  142
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Ik als domme Duitser vraag me: Hoeveel had dat hele tot ietzt geholpen?
  Ben daar niet zeker om het effect.

  Een post in fatte letters helpt daar zeer weinig.

  cu n.:wink:

 15. #15
  Geregistreerd
  20 november 2005
  Last Online
  25 maart 2006 @ 13:09
  Berichten
  51
  Discussies
  2
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Ausrufezeichen Drie vrouwen bevrijd uit handen 'oppassers'

  Drie vrouwen zijn dinsdagavond door rechercheurs van de zedenpolitie bevrijd uit de handen van hun twee 'oppassers'. De vrouwen mochten zich alleen op straat begeven onder hun begeleiding. Het kwam erop neer dat de vrouwen niet over hun eigen vrijheid konden beschikken, meldt de politie vrijdag. De 'oppassers' zijn aangehouden.

  De slachtoffers werden volgens de politie vastgehouden in een woning in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer in Amsterdam-West. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit een Oost-Europees land. De vrouwen zouden in hun land van herkomst zijn geronseld om in Amsterdam in de horeca te werken.

  In Nederland werden zij volgens de politie onder bedreiging van fysiek geweld in de prostitutie tewerkgesteld. De slachtoffers zou zijn voorgehouden dat zij een geldschuld hadden bij hun 'werkgevers'. Dit bedrag moesten ze afbetalen door als prostituee te werken.

  Onder toezicht van een officier van justitie is een tactisch rechercheonderzoek ingesteld, waarbij de woning enige tijd is geobserveerd. Daarna is 'vrij snel' besloten de woning binnen te vallen. De slachtoffers zijn door specialisten opgevangen en is slachtofferhulp aangeboden. Het rechercheonderzoek wordt voortgezet.

  10-3-2006
  trouw.nl

 16. #16
  Gondolas9 Gast

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door neukie
  Ik als domme Duitser vraag me: Hoeveel had dat hele tot ietzt geholpen?
  Ben daar niet zeker om het effect.

  Een post in fatte letters helpt daar zeer weinig.

  cu n.:wink:
  Anne van Lancker (Belgisch europarlementslid): "Bewustwording van mannen is misschien wel de beste manier om actie te voeren. Als potentiële klanten weten wat het lot is van de vrouwen die in de handen van mensensmokkelaars vallen, denken ze misschien nog een keer na. Het is een enorm moeilijk probleem om aan te pakken.Maar die aanpak is wel nodig.: ieder jaar zijn in Europa tussen twee- en vierhonderdduizend mensen het slachtoffer van mensensmokkelaars, en de meeste van die slachtoffers zijn vrouwen en meisjes."


  ONZE VERANTWOORDELIJKHEID!!!

 17. #17
  Geregistreerd
  11 november 2005
  Last Online
  4 februari 2017 @ 20:41
  Locatie
  Zeeland (NL)
  Berichten
  195
  Discussies
  11
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard Meld Misdaad Anoniem

  110 Teletekst wo 12 apr
  ***************************************
  Veel tips over illegale prostitutie
  ***************************************
  ` Een campagne van Meld Misdaad Anoniem
  tegen gedwongen en illegale prostitutie
  is een succes.Sinds begin dit jaar
  wordt mensen in advertenties en folders
  gevraagd om wantoestanden te melden.

  In drie maanden tijd heeft dat al 51
  tips opgeleverd.Dat zijn er meer dan in
  heel 2005.De tips hebben geleid tot een
  aantal onderzoeken,vooral in de regio
  Rotterdam.Een mensensmokkelaar die
  internationaal actief was kon na een
  tip worden opgepakt.

  Veel tips zijn afkomstig van bezoekers
  van prostituees.Zij willen niet naar de
  politie om wantoestanden te melden,maar
  bellen wel anoniem met de tiplijn.
  ***************************************
  volgende nieuws financieel sport
  J'aime deux choses:
  Toi et la rose.
  La rose pour un jour,
  mais toi pour toujours.
  ---------------------
  Omnia vincit amor

 18. #18
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Hoerenloper tipt politie

  HOEVELAKEN - Klanten van prostituees helpen de politie illegale en gedwongen prostitutie aan te pakken.

  Via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem zijn in de eerste drie maanden van dit jaar al 51 meldingen van gedwongen prostitutie binnengekomen.

  De tips zijn het resultaat van een campagne van het ministerie van Justitie, waarin klanten van bordelen via folders en posters worden aangemoedigd melding te maken van wantoestanden. De campagne begon in januari. ,,Voorheen kregen we nauwelijks tips van bordeelbezoekers,’’ zegt Ellen Verbeem van Meld Misdaad Anoniem. ,,Maar zij blijken wel degelijk melding te willen maken van wantoestanden, als ze die aantreffen. Alleen willen deze mensen niet dat hun prostitutiebezoek bekend wordt. Anoniem willen ze hun tips wél aan de politie doorgeven.’’

  Tipgevers bellen bijvoorbeeld als een buitenlandse prostituee sporen van mishandeling draagt, of duidelijk minderjarig is. De 51 tips leidden dit jaar al tot meerdere grote recherche-onderzoeken, waarbij onder meer een internationale mensensmokkelaar werd opgepakt.

  Illegale prostitutie is vooral in de grote steden al jaren een groeiend probleem. Vorig jaar trof de politie 424 slachtoffers aan, meer dan ooit tevoren. Maar volgens de Stichting Tegen Vrouwenhandel is dat nog maar een fractie van het werkelijke aantal slachtoffers. ,,Veel van de vrouwen zijn doodsbang, want chantage is een onderdeel van het misbruik. De vrouwen krijgen te horen dat als ze vluchten, hun familie in het thuisland iets wordt aangedaan. En dat gebeurt ook. Van één vrouw weten we bijvoorbeeld dat haar moeder in Oost-Europa door mensenhandelaren is vermoord, omdat de dochter uit de prostitutie in Nederland was ontsnapt.’’


  Bron : AD

  Tevens vandaag in het AD :


  Vrouwen in nachtmerrie zonder einde

  HOEVELAKEN - De politie vindt steeds meer vrouwen die worden uitgebuit als illegale prostituee.

  Soms worden ze zo ernstig mishandeld, dat zelfs de klanten van de prostituees het niet langer kunnen aanzien en (vaak anoniem) de politie op de hoogte stellen.

  Het zijn meestal niet de sterkste vrouwen die uit het buitenland naar Nederland worden gelokt. De Rotterdamse politie bijvoorbeeld treft veel vrouwen aan die net (of nog niet eens) meerderjarig zijn, afkomstig uit arme landen als Bulgarije en Roemenië, zwakbegaafd en straatarm. Sommige meisjes zijn meegelokt door bekenden, andere zelfs verkocht door hun eigen ouders.

  De vrouwen worden, nadat de politie hen uit de handen van hun uitbuiters heeft verlost, overgedragen aan de Stichting Tegen Vrouwenhandel (STV). Ze hebben vaak een lange, traumatische weg achter de rug, zegt adjunct-directeur Maria de Cock. ,,De vrouwen zijn vaak onder valse voorwendselen meegelokt om in het buitenland te gaan werken. Eenmaal in West-Europa worden ze doorverkocht aan criminele bendes. Die stellen de vrouwen in onder meer Nederland aan het werk in de prostitutie.’’

  Maar dat is nog maar het begin van de nachtmerrie. De Cock: ,,Ze worden uitgebuit, moeten veel te lange dagen maken en worden vaak mishandeld. Ook chantage is een onderdeel van de keten: de vrouwen krijgen te horen dat als ze vluchten, hun familie in het thuisland iets wordt aangedaan. En dat gebeurt ook. Van één vrouw weten we bijvoorbeeld dat haar moeder door mensenhandelaren is vermoord, omdat zij uit de prostitutie in Nederland was ontsnapt.’’

  De Stichting tegen Vrouwenhandel vangt slachtoffers op die meestal door de politie zijn gevonden. ,,Veel vrouwen zijn getraumatiseerd door het fysieke en geestelijke geweld. Maar er is nog een probleem: ze kunnen vaak niet terug naar hun eigen land, omdat ze daar te maken krijgen met de mensen die hen naar Nederland hadden gelokt. Ook wil hun familie ze vaak niet meer zien. Dat is voor ons niet voor te stellen, maar meisjes blijken vaak verkocht door hun eigen familie. Of ze worden verstoten wegens hun verleden. Het probleem is daarna echter dat het in Nederland erg lastig is om een verblijfsvergunning te krijgen. Terug naar hun vaderland kunnen ze ook niet meer. Veel van deze vrouwen verdwijnen weer in de illegaliteit. Dat is het volgende drama.’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 19. #19
  RedAmber Gast

  Standaard

  ich krieg das nicht hin das im einzelnen zu zitieren...aber das Dilemma ist wie schon in dem Beitrag gesagt,das die Frauen...auch wenn sie dann ihren Zuhälter los sind,kaum noch eine Zukunftsperspektive haben...und das wissen die Zuhälter und Menschenhändler und spielen das auch gezielt gegenüber diesen Frauen aus.

  Der Staat ist gefragt...Maßnahmen wie die Freier an den Pranger zu stellen,helfen nur bedingt bis gar nicht.

  Vielmehr müßte es Programme geben in denen diese Mädchen die Möglichkeit haben einen Beruf zu erlernen und dann in den NL/D/B oder wo auch immer bleiben zu dürfen(ein vereinfachtes Verfahren für solche Frauen mit einer ersteinmal auf 2Jahre begrenzten Aufenthaltserlaubnis und in schweren Fällen unbegrenzt,umMißbrauch zu verhindern)...denn nicht selten erwartet die Mädchen in ihrer Heimat das gleiche wenn nicht noch schlimmere Schicksal.

  Nach meinen Erfahrungen harpert es aber meist schon an der Psychologischen Betreuung dieser Mädchen...Also herrscht wohl auf ganzer Linie Bedarf an besseren Gesetzen zum Schutze der Frauen vor Zwangsprostitution.

 20. #20
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard Slachtoffers vrouwenhandel ontdekt

  UTRECHT/AMERSFOORT - Bij een politiecontrole in de escortbranche zijn twee slachtoffers van mensenhandel ontdekt.

  De vrouwen werkten vermoedelijk in opdracht van een Amsterdams escortbureau.

  Agenten hadden de vrouwen naar een hotelkamer in de provincie laten komen om ze te kunnen controleren. Daar bleek dat ze illegaal in Nederland waren en in de prostitutie moesten werken om een onduidelijke lening af te betalen.

  Sinds vorig jaar december houdt de politie controles in de escortbranche. Ze doen zich voor als escortklant en laten de vrouwen naar een hotelkamer komen. Dit met het doel om vrouwenhandel en bedrijven die illegaal werken aan te kunnen pakken.

  Sinds afschaffing van het bordeelverbod is de illegale escort een populair toevluchtsoord. Het is voor politie, hulpverlening en belastingdienst moeilijk om met de vrouwen in contact te komen.

  Met de nieuwe werkwijze zijn tot dusver nog minstens acht slachtoffers van mensenhandel aan het licht gekomen, maar slechts één van hen heeft aangifte gedaan. Ook werden in totaal acht vrouwen aangehouden die illegaal in Nederland werkten. Twee vrouwen werkten wel volgens de regels.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 21. #21
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard B9 Regeling

  Internet adres : http://www.b9-regeling.info/  Met de term 'B9 regeling' wordt geduid op Hoofdstuk B9 uit de Vreemdelingencirculaire.
  In dit hoofdstuk wordt die procedure beschreven die is bedoeld voor slachtoffers en getuige-aangevers van mensenhandel. Het doel ervan is slachtoffers van mensenhandel in staat te stellen aangifte te doen en de dreiging met onmiddellijke uitzetting weg te nemen. De B9 regeling maakt onderdeel uit van een integrale aanpak om mensenhandel te bestrijden, een uitdrukkelijke prioriteit voor politie en justitie in Nederland. Mensenhandel is een grove schending van de rechten van de mens en een uiterst ernstig misdrijf. Het delict is strafbaar gesteld in artikel 273a van het Wetboek van Strafrecht. Het is de verantwoordelijkheid van de Nederlandse staat om aan de slachtoffers ervan opvang en bescherming te bieden.
  De bekendheid van de B9 regeling zal worden vergroot door het aanwijzen van een centrale redactie die zorg draagt voor de verspreiding van actuele en heldere informatie. Onderstaande partners maken deel uit van de B9 Redactieraad en zijn verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie.

  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 22. #22
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard HBO'ers gezocht voor recherchewerk

  Bron : NOS.nl

  De politie zoekt met spoed naar 150 HBO'ers die rechercheur willen worden. Die moeten in augustus beginnen aan een 2-jarige opleiding. Het opleidingsniveau van rechercheurs is nu te laag.

  Aanleiding voor de zoektocht is de Schiedamse parkmoord in 2000.Daarbij werd iemand onschuldig veroordeeld voor moord. In die zaak had de recherche ernstige fouten gemaakt.

  Tot nu toe konden agenten met een MBO-opleiding doorstromen naar de recherche. Omdat er steeds meer wordt geëist van rechercheurs, wordt nu naar HBO'ers gezocht. Er hebben zich al 1500 belangstellenden gemeld  Ik denk dat ze deze rechercheurs na deze actie ook wel nodig hebben ....
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 23. #23
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 24. #24
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard Campagne mensenhandel leidt tot 78 meldingen

  Bron": Telegraaf.nl


  ZWOLLE - De campagne Schijn Bedriegt! waarbij burgers wordt verzocht mogelijke gevallen van gedwongen prostitutie te melden, heeft 78 serieuze meldingen opgeleverd. De aanwijzingen hebben al geleid tot diverse aanhoudingen in het land, meldde minister Piet Hein Donner (Justitie) woensdag in Zwolle.

  De campagne is in januari begonnen. In 2005 kregen politie en justitie nog 42 meldingen binnen. De minister riep tevens gemeenten op stringenter om te gaan met het prostitutiebeleid. „Een goed plaatselijk prostitutiebeleid is een van de belangrijkste voorwaarden om uitbuiting te voorkomen. Gemeenten hebben een grote rol in het preventief optreden.”
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 25. #25
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 13:50
  Berichten
  39.059
  Discussies
  4520
  Thanks
  46
  Thanked
  12.077 in 7.203 posts

  Standaard

  woensdag 28 juni 2006

  Campagne mensenhandel leidt tot 78 meldingen


  De campagne ‘Schijn Bedriegt! waarbij burgers wordt verzocht mogelijke gevallen van gedwongen prostitutie te melden, heeft 78 serieuze meldingen opgeleverd.

  De aanwijzingen hebben al geleid tot diverse aanhoudingen in het land, meldde minister Piet Hein Donner (Justitie) afgelopen woensdag in Zwolle. Donner sprak op de landelijke themadag van het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel waar de huidige aanpak besproken wordt. Het centrum is een samenwerking van de Nationale Recherche, marechaussee, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst.
  Meld gedwongen prostitutie! De campagne ‘Schijn bedriegt!’ is in januari 2006 gestart door Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) in opdracht van het ministerie van Justitie. De campagne is erop gericht om klanten van prostituees en (in)direct betrokkenen de signalen van deze dwangarbeid te leren herkennen en hen te stimuleren om informatie hierover te melden bij de politie of anoniem via M. 0800-7000. In 2005 kregen politie en justitie nog 42 meldingen binnen. De campagne wordt voorlopig voorgezet. (ANP, Justitie)
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:47.

Babylon 468*60