Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 22:33
  Berichten
  41.928
  Discussies
  4597
  Thanks
  46
  Thanked
  14.736 in 8.664 posts

  Standaard Meerdere mensen hebben een SOA

  Uit het NOS Journaal :

  Het aantal mensen met een soa, een seksueel overdraagbare aandoening, is de afgelopen 5 jaar in ons land gestegen. Vooral het aantal chlamydia en hiv- infecties is toegenomen.

  SOA Aids Nederland noemt de toename van soa's verontrustend. Als oorzaken noemt de organisatie onveilige seks en het vaker afnemen van testen waardoor meer gevallen bekend worden.

  SOA Aids Nederland pleit voor een uitgebreide voorlichting over veilig vrijen. Bovendien moeten meer mensen zich laten testen op een soa. Het gaat dan vooral om de risicogroepen, zoals homo-, hetero- en biseksuele mannen.
  Van de SOA stichting zelf :

  Datum: 5 april 2006
  Bron: Soa Aids Nederland

  De cijfers wijzen op een toename van onveilig seksueel gedrag. Soa Aids Nederland - het expertisecentrum voor soa en hiv - wil dat het aantal soa-testen in 2009 met een kwart is toegenomen. Ook vindt het centrum dat de preventie gericht op jongeren, homomannen en allochtonen effectiever moet worden. Het percentage homo-en biseksuele mannen dat zijn eigen hiv-status kent moet in 2009 gegroeid zijn tot 75%.

  Alarmerende cijfers
  De verdere stijging van soa en hiv in Nederland in 2005 blijft alarmerend. Daarom is volgens Soa Aids Nederland een combinatie van acties nodig. Belangrijk is dat met name homo- en biseksuele mannen zich realiseren dat hiv veel dichterbij is dan ze vaak denken en dat gezond seksueel gedrag (waaronder condoomgebruik en zich laten testen op hiv en soa) nog steeds nodig is.
  De sterke toename van chlamydia, vooral onder heteroseksuele jongeren, bewijst daarnaast de noodzaak van een landelijke screening op chlamydia, vooral in de steden. Soa Aids Nederland wil dat vóór het eind van 2008 gericht op chlamydia gescreend wordt.

  Aids Fonds: € 300.000,- extra voor homomannen
  De groepen waar soa en hiv het meeste voorkomt in Nederland zijn homomannen, prostituees, druggebruikers en allochtonen. De komende jaren zal er gezocht moeten worden naar verdere vernieuwing in de preventie om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze groepen. Daarom investeert het Aids Fonds dit jaar € 300.000,- extra in de bestrijding van hiv onder homomannen in de grotere steden. Daar zijn de risico’s het grootst.

  Positief nieuws: meer mensen laten zich testen
  Naast de aandacht voor het voorkomen is door Soa Aids Nederland de afgelopen jaren stevig ingezet om het actiever testen te promoten. Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat succes heeft gehad: het aantal mensen dat zich heeft laten testen neemt toe. Maar het kan beter. Zo wil Soa Aids Nederland dat het percentage homo-en biseksuele mannen dat zijn eigen hiv-status kent in 2009 toeneemt tot 75% Volgens de laatste landelijke metingen ligt dit percentage op 54%.

  Extra aandacht voor mensen met hiv
  Een belangrijk punt van aandacht is ook de aandacht voor de mensen met hiv zelf. Door gerichte preventie en ondersteuning te bieden aan deze groep kan de verdere verspreiding van hiv worden tegen gegaan. Daarvoor is nu een concreet plan ontwikkeld.  Eerder Bericht :

  Hoeveel mensen in Nederland hebben ooit een soa gehad?

  Datum: 30 maart 2006
  Bron: Soa Aids Nederland


  Op 29 maart 2006 kwam in het nieuws dat 21% van de Nederlanders ooit een soa heeft gehad. Soa Aids Nederland heeft navraag gedaan bij TNS/NIPO over dit opmerkelijk hoge percentage. Helaas is hier sprake van een verwisseling van percentages die voor veel verwarring heeft gezorgd. In werkelijkheid heeft 4,6% van de mensen in dit onderzoek ooit een soa gehad.

  Te hoog percentage
  Soa Aids Nederland had onmiddellijk vraagtekens bij het percentage van 21%. Over het algemeen komt uit allerlei onderzoeken naar voren dat ongeveer 5% van de mensen ooit een soa heeft gehad. TNS/NIPO gaf te kennen dat het percentage van 21% te maken heeft met de groep mensen die een soa-test hebben laten doen. Van deze groep blijkt 21% een soa te hebben. Dit komt erop neer dat 4,6% van alle mensen ooit een soa heeft gehad.
  Andere onderzoeken
  En Soa Aids Nederland heeft de vraag 'ooit een soa gehad?' bijvoorbeeld gesteld in het grote landelijke chlamydia-onderzoek onder jongeren van 15 tot en met 29 jaar in 2002. Hieruit kwam naar voren dat 5% van de 8500 jongeren ooit een soa heeft gehad. Uit een andere grote studie (NIVEL) in 2001 onder 10.000 mensen van 18 tot en met 44 jaar komt naar voren dat 4% ooit een soa heeft gehad.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  31 oktober 2005
  Last Online
  8 november 2007 @ 10:11
  Locatie
  venlo
  Berichten
  47
  Discussies
  0
  Thanks
  0
  Thanked
  0 in 0 posts

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Willem2
  Het gaat dan vooral om de risicogroepen, zoals homo-, hetero- en biseksuele mannen.

  .  Alle mannen behoren tot de risicogroepen??

  Of misschien een trans niet :p :p

  Hoewel ik heb ergens gelezen dat juist bij deze groep heel veel HIV voorkomt dus toch alle mannen

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:34.

Babylon 468*60   Freude 468*60