Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 21:44
  Berichten
  42.108
  Discussies
  4599
  Thanks
  46
  Thanked
  14.973 in 8.779 posts

  Standaard Ook kippen hebben last van passief roken

  In eieren die in de schappen van de supermarkt liggen, zijn resten van verboden diergeneesmiddelen en nicotine gevonden.
  In geen van de onderzochte eieren, waaronder ook Belgische, was het restant te hoog. Dit concludeert de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van Nederland na onderzoek.
  Kippenboeren in Nederland gebruiken het zeer giftige middel nicotine nog wel eens illegaal om de parasiet bloedluis bij kippen te bestrijden. De gevonden hoeveelheden in de eieren zijn echter zo laag dat illegale gifspuiterij in de stallen niet de bron van de vervuiling kan zijn. "Verontreiniging in het milieu" - een kippenboer die geregeld een sigaretje in de stal rookt - is vermoedelijk de oorzaak.
  Volgens een woordvoerster van de VWA laat de vondst vooral zien hoe nauwkeurig de meetmethoden inmiddels zijn. Met de pluimveesector en de Algemene Inspectiedienst (AID) onderzoekt de VWA nu de oorzaken van de medicijnvervuiling in de eieren.
  De VWA heeft voor het onderzoek vorig voorjaar 259 kippeneieren, afkomstig van 53 eierpakstations, gebruikt. De meeste eieren kwamen uit Nederland, maar bij het onderzoek werden ook eieren uit België (22), Denemarken (2) en Spanje (1) onder de loep genomen.
  Woordvoerder Pascal Houbaert van het Belgische Voedselagentschap FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) bevestigde aan Belga dat in Belgische eieren soms resten van verboden medicijnen werden gevonden. Maar de hoeveelheden waren zo miniem dat ze geen enkele bedreiging voor de volksgezondheid vormden en overheidsoptreden bijgevolg onnodig was, zei hij.
  Wat heeft het allemaal met deze site te maken en met de betaalde liefde ?
  Het volgende : Het is een kwestie van zeer korte tijd dat roken verboden gaat worden in de saunaclubs/privéhuizen en dan hebben sommige ijsberen maar vooral dames een enorm probleem. Sommige zullen gedwongen zijn om constant in ijsberenvel buiten te zitten ..............

  Groeten Willem
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  23 oktober 2005
  Last Online
  9 juni 2024 @ 19:05
  Berichten
  680
  Discussies
  26
  Thanks
  0
  Thanked
  14 in 3 posts

  Standaard

  Daarom gaat deze eekhoorn pas weer als hij ook buiten kan zitten. Laat me niet graag uitroken. Ik hou niet van gerookte eekhoorn :D

  Babbel

 3. #3
  Geregistreerd
  9 oktober 2005
  Last Online
  Gisteren @ 21:44
  Berichten
  42.108
  Discussies
  4599
  Thanks
  46
  Thanked
  14.973 in 8.779 posts

  Standaard Veel handtekeningen voor rookverbod horeca

  Clean Air Nederland (CAN), een antirookorganisatie, wil middels een Burgerinitiatief de Tweede Kamer een verbod op roken in horecagelegenheden laten leggen. De organisatie heeft bijna genoeg handtekeningen verzameld om het voorstel in te dienen in mei, als het Burgerinitiatief ingaat. Dat vertelde voorzitter Van den Oetelaar dinsdag.

  Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders via het Burgerinitiatief zelf een onderwerp aandragen waarover de Tweede Kamer zich zal moeten uitspreken. Initiatiefnemers van de voor te dragen kwestie moeten in totaal 40.000 handtekeningen verzamelen om het Burgerinitiatief in werking te laten treden. Clean Air Nederland beweert er inmiddels ruim 30.000 te hebben en verwacht de resterende 10.000 zonder problemen binnen te halen.

  Na het besluit van de Tweede Kamer in 2003 om elke Nederlander een rookvrije werkplek te garanderen, zal dit een volgende kwestie in de strijd tegen het roken zijn, waarover de parlementsleden een beslissing zullen moeten nemen. De Tweede Kamer vond het in 2003 nog te ver gaan om roken ook in horecagelegenheden te verbieden, maar CAN wil dat er opnieuw een beslissing moet worden genomen. Dit zou mogelijk moeten zijn, aangezien deze kwestie twee jaar geleden als agendapunt is behandeld. Een vraagstuk moet volgens de regels namelijk minstens twee jaar vóór het Burgerinitiatief als laatst zijn behandeld in de Tweede Kamer.

  Volgens een medewerker van de Kamer heeft het parlement echter een half jaar geleden nog gestemd over de Tabakswet. Hij verwacht dat het voorstel van de antirookorganisatie zal worden afgewezen door de toetsingscommissie van het Burgerinitatief

  Bron : Fok.nl
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:23.

FKK Artemis 468*60   Amari 468*60