LONDEN - Vrouwen die continu opgewonden zijn zonder dat een orgasme oplossing biedt, hebben niet per definitie een slechte sekspartner. Zij lijden mogelijk aan een nieuw syndroom, het Aanhoudende Seksuele Opwinding Syndroom (PSAS). Dat publiceerde een medisch tijdschrift over seksueel overdraagbare aandoeningen vrijdag.

Volgens de studie in het blad International Sexualy-Transmitted Diseases and Aids is niet duidelijk hoeveel vrouwen aan het syndroom lijden, maar kan het probleem zo groot zijn dat vrouwen in elektrotherapie gaan. Doordat de vrouwen continu opgewonden zijn en daar niets aan kunnen veranderen, hebben ze psychologische problemen en soms zelfmoordneigingen. De seksuele prikkeling kan enkele dagen, maar ook anderhalf jaar duren.

De oorzaken voor PSAS zijn nog niet duidelijk. Vrouwen die mogelijk aan het syndroom lijden, komen zelden voor hun probleem uit, aldus een onderzoeker. Volgens het artikel werpt het syndroom een nieuw licht op vrouwelijke seksualiteit. Het vaker voorkomende probleem bij vrouwen is het uitblijven van een orgasme.

Bron: Telegraaf