Gelezen op donderdag 23 maart 2006,

http://www.ad.nl/utrecht/stad/article225905.ece

Docent zou in bloesjes gluren

Door EVA HOUTSMA

VEENENDAAL - Een docent uit Veenendaal wordt ervan beschuldigd in bloesjes te gluren.

Docent M. zou bewust aanrakingen forceren en in bloesjes gluren. Docent M. wil weer aan het werk. Hij zit thuis sinds leerlingen van een middelbare school in Veenendaal hem in 2004 beschuldigden van seksuele intimidatie.

Ten onrechte, vindt hij. Daarom eiste M. gisteren bij de rechtbank in Utrecht dat hij weer kan komen werken. Want zo komen de praatjes de wereld in, stelt M. Hij zit thuis, terwijl een beroepscommissie de klachten gedeeltelijk ongegrond en de procedure onregelmatig verklaarde.

Volgens de docent en zijn advocaat waren die fouten zo essentieel, dat de conclusies van de klachtencommissie niet hadden moeten worden overgenomen. Maar daar denkt de christelijke vmbo-school waar M. werkte anders over. Als leerlingen handelingen en aanrakingen als seksueel bedreigend ervaren, dan is er wat mis, stelt de advocaat. Na een voorlichtingsbijeenkomst over seksualiteit begin dit jaar kwamen er bovendien meer klachten binnen.

Docent M. zou bewust aanrakingen forceren en in bloesjes gluren. Voor de school aanleiding om M. voorlopig niet weer als docent aan het werk te zetten. Een eerder aanbod om te komen praten, is dan ook ingetrokken. ,,Deze zaak is een dieptepunt in de geschiedenis van de school,’’ zegt de directeur. ,,Dit beïnvloedt veiligheid en sfeer op school negatief.’’

M. wil officieel worden gerehabiliteerd. Maar daar gaat de school voorlopig niet aan beginnen. Beide partijen verwachten niet dat een gesprek nog uitkomst zal bieden. Daarom doet de rechter over twee weken uitspraak.