UTRECHT - Ze hebben stuk voor stuk problemen. Thuis vooral. En dan is er bij een ontmoeting op het taxiplatform van Hoog Catharijne ineens een jongen die zich over hen ontfermt. Aardige gast, sociale jongen. Hij houdt de jonge vrouwen voor dat hun toekomst niet zo somber is als zij zelf denken. Binnen een mum van tijd wonen ze samen. Niet veel later werken ze achter de ramen in Amsterdam, Deventer of elders in Nederland. Of in een massagesalon.

Volgens politie en het openbaar ministerie zijn minstens drie meisjes -een vierde durfde geen aangifte te doen- slachtoffer van de 22-jarige loverboy. Eén van de meisjes kent hij van vroeger, ze was zijn buurmeisje. De ander ontmoette-ie toevallig. Eenmaal samenwonend, zo valt op te maken uit het politiedossier, probeert de vermeende loverboy het contact tussen de jonge vrouwen -allen meerderjarig- en hun familie te voorkomen.

Een aantal meisjes is -net als de jongeman zelf- van Marokkaanse komaf. Eenmaal in de prostitutie is een dreigement voldoende om hen in het gareel te houden. Immers, als hun familie weet van de wijze waarop ze hun brood verdienen, is de kans op uitstoting groot. Hoe bang de meisjes zijn bleek afgelopen week tijdens de aanvang van het proces.

Eén van de slachtoffers neemt plaats achter een speciaal neergezette rieten ’schutting’, omdat ze niet wil dat de verdachte haar ziet. Hij kijkt keer op keer achterom op zoek naar oogcontact. Met andere meisjes -en hun familie- gaat hij de confrontatie hard aan, de verwensingen vliegen over en weer.

Twee meisjes wonen inmiddels op een geheim adres, een derde wil dat ook. Volgens het OM maakte de 22-jarige Utrechter zich schuldig aan exploitatie en mensenhandel.
Bericht uit het AD