Datingssites gesloten wegens cultuuromslag singles

Uitgegeven: 16 maart 2006 13:43
Laatst gewijzigd: 16 maart 2006 16:11

AMSTERDAM - Het eerste slachtoffer op de Nederlandse markt voor relatiebemiddeling via internet is gevallen. RelatieSelect Nederland, eigenaar van de datingsites serieuzerelatie.nl, echtevriend.nl, haveanicedate.nl en relatieselect.nl stopt met haar activiteiten.

Volgens RelatieSelect heeft het beëindigen van de activiteiten twee oorzaken. "Er treedt héél snel een mentaliteitsverandering op bij mensen die willen daten via internet. Vroeger waren singles nog relatief voorzichtig in het benaderen van anders singles via internet; tegenwoordig geven steeds meer mensen elkaar na slechts één mailtje hun telefoonnummer".

Seks-contact
RelatieSelect stelt verder dat steeds meer mannen en vrouwen daten om een (eenmalig) seks-contact te hebben. "Deze gedachtengang past niet bij onze bedrijfsfilosofie", aldus Marc Verhoeven van RelatieSelect.
"De twee grootste nadelen van dit onachtzame gedrag zijn dat mensen die kwaad in de zin hebben, heel gemakkelijk hun snode plannetjes kunnen uitvoeren én dat mensen vaak maar voor een minimale periode van bijvoorbeeld een maand lid blijven, omdat ze toch zo snel mogelijk direct met elkaar in contact komen. Bedrijfseconomisch voor ons minder interessant."

Domeinnamen
Deze week worden alle profielen van de site verwijderd. Aan het eind van de week zullen de websites voorgoed van het internet verdwijnen. De domeinnamen zijn vanaf dan te koop.