Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:57
  Berichten
  41.204
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.799 in 8.199 posts

  Standaard Tippelaars verspreiden zich

  Dit is nu al het geval in Amsterdam, Rotterdam en dus ook Den Haag  DEN HAAG - De tientallen straatprostituees die tot 1 maart op de tippelzone aan de Waldorpstraat werkten, verspreiden zich over de stad.  Dat zeggen Haagse raamexploitanten, hulpverleners en andere betrokkenen.  De vrouwen zijn onder meer gesignaleerd in het centrum van Den Haag, in het Huygenspark, bij de stations Moerwijk en HS en op de Vaillantlaan en de Paul Krugerlaan. De straatprostituees, veelal verslaafd aan drugs of illegaal in Nederland, zoeken daar naar klanten. Ook hebben veel vrouwen hun telefoonnummers bij klanten achtergelaten. Zij bellen de vrouwen en pikken hen op om naar een rustig plekje in de stad te rijden. Enkele straatprostituees zijn uitgeweken naar andere tippelzones, zoals die in Utrecht en Groningen. Vóór de sluiting van de tippelzone bestond al de angst dat de vrouwen niet zouden verdwijnen, maar zouden uitwaaieren over de stad, met in hun kielzog junks, drugsdealers en pooiers. Dat zou leiden tot meer overlast en meer onveiligheid voor de straatprostituees. In de Waldorpstraat en de nabijgelegen afwerkplek was toezicht mogelijk, dat is nu niet meer het geval.

  Volgens een woordvoerder van de Haagse burgemeester Deetman is geen sprake van uitwaaiering van straatprostituees. Volgens hem zijn er bij het korps Haaglanden geen meldingen binnengekomen. De politie houdt de komende weken extra toezicht op straatprostitutie in en rond de voormalige tippelzone en in het centrum van de stad.
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:57
  Berichten
  41.204
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.799 in 8.199 posts

  Standaard

  Tippelen in en om Haagse centrum


  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door AD
  DEN HAAG - Héél Den Haag is nu onze werkplek, nu de tippelzone aan de Waldorpstraat is gesloten,’’ zegt de Nederlandse Bianca (34).

  Ze tippelde ‘een jaar of vier’ op de Haagse tippelzone. Die sloot vorige week. Nu zoekt ze haar heil elders in de stad.

  Vorige week stelden hulpverleners, buurtbewoners en raamexploitanten dat sinds de tippelzone is gesloten de straatprostitutie uitwaaiert. Deze krant nam het afgelopen weekeinde de proef op de som.

  Bianca werkt zaterdagnacht achter station Hollands Spoor, een paar honderd meter van haar vroegere ’officiële’ werkplek. „Nou ja, werken is op deze plek natuurlijk niet écht mogelijk, maar klanten pikken mij hier op als ik ze kan verleiden met mijn mooie lach.’’

  Een politiewagen rijdt naar Bianca’s oppikplek. De straatprostituee is net in onderhandeling met een potentiële klant. In haar ooghoeken ziet ze de ’smerissen’ aankomen. Metéén verlaagt ze haar prijs van dertig euro met een tientje. De klant pikt haar op. De agenten reageren niet, waarschijnlijk is er te weinig reden. Voor hetzelfde geld haalt haar man haar van het station.

  De tweede plek waar de straatprostitutie zeker is te zien, is aan de Paul Krugerlaan in Transvaalkwartier. Na twaalven ’s nachts lopen daar zeker tien Zuid-Amerikaanse tippelaarsters. Ze staan in donkere hoekjes, niet meteen zichtbaar, onder de luifels van winkels. Zodra ze een auto zien, lopen ze de straat op en laten zich ’van hun mooiste kant’ zien. Volgens de prostituees klopt het dat ze regelmatig door de stad zwerven op zoek naar klanten. Onder meer station Moerwijk, Parallelweg en de Vaillantlaan (Schilderswijk), maar ook de Haagse binnenstad.

  De Wagenstraat (Centrum) is een gewilde plek voor tippelaarsters. De Poolse Tina (32) vertelt in gebroken Nederlands waarom: „Véél auto’s, dus véél mannen, dus ook genoeg geld.’’
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:57
  Berichten
  41.204
  Discussies
  4579
  Thanks
  46
  Thanked
  13.799 in 8.199 posts

  Standaard Prostitutie waaiert uit

  Bron: AD.nl

  DEN HAAG - Sinds het sluiten van de tippelzone aan de Haagse Waldorpstraat op 1 maart 2006 heeft de straatprostitutie zich verspreid over de hele stad. De dames werken nu in Turkse en Marokkaanse koffiehuizen en bij Chinese kappers en restaurants. Of ze pikken klanten op in supermarkten of gewoon op straat.


  Ook de afwerkplekken zijn divers: zo is er één op de plaats van de voormalige vuilverbranding langs tramlijn 11 en op een bedrijventerrein aan de Loosduinsekade. Verder doen de prostituees hun werk in slooppanden, portieken en op sportparken en parkeerplaatsen. Sinds de politie strenger controleert op tippelen en drugsgebruik in Transvaal - waar alleen al tien prostituees op straat werken - wijken de dames uit naar het Zuiderpark.


  Dat meldt de nieuwe editie van Haags Straatnieuws, die vandaag is verschenen. Het blad, dat door daklozen wordt verkocht, is deze keer helemaal gewijd aan prostitutie en sprak met de dames zelf en met Paula Bezemer, de directeur van de Stichting Hulpverlening Opvang Prostituees (SHOP).


  Bezemer schetst in het blad de grote risico's die aan de nieuwe situatie kleven: de prostituees gebruiken minder dan vroeger condooms, met alle gevaren van dien. Daarnaast zijn de dames kwetsbaarder voor bijvoorbeeld verkrachting.


  De prostituees zijn tegenwoordig moeilijker te herkennen. In plaats van in hotpants lopen ze nu gewoon in jeans. Daarmee verkleinen ze het risico door de politie te worden opgepakt.


  Verder zijn de prijzen drastisch gedaald. Aan de Waldorpstraat kostte een beurt twintig tot vijfentwintig euro. Volgens de dames zijn er nu collega’s die het zelfs voor vijf euro doen, omdat de klandizie is afgenomen en het risico bestaat dat ze worden betrapt. In dat geval moet een klant een boete van veertig euro betalen.


  De voormalige prostituees van de Waldorpstraat kunnen vaak niet ‘achter een raam terecht’, omdat de huur daarvan te hoog is en de politie controleert op mensen die er illegaal werken.


  Volgens de hoofdredacteur van Haags Straatnieuws, Elke Swart, toont de reportage aan dat het sluiten van de Waldorpstraat niet heeft gewerkt. ,,Prostitutie is zo oud als de weg naar Rome. Dat verdwijnt niet en het is onzinnig om te denken dat dat wel zo is. Je kunt je ogen er wel voor sluiten, maar dat werkt niet. Er is nu een mensonterende situatie ontstaan.


  Alle betrokkenen erkennen wel dat het waarschijnlijk 'een gepasseerd station' is om een nieuwe tippelzone in het leven te roepen. Toch herinneren ze aan de voordelen van de Waldorpstraat. ,,Het was er veilig, er werden condooms verspreid, er was een zwarte lijst van ongewenste klanten, de GGD-artsen kwamen er en er was hulverlening door bijvoorbeeld de drugspastor,'' aldus Elke Swart. ,,Nu zijn veel prostituees onbereikbaar geworden voor de hulpverleners.''
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:58.

  Babylon 468*60