Om aan alle sterren te voldoen komt er ook een saunaclub :D

DEN HAAG - Hotelketen Hilton gaat het oude PTT-kantoor op de hoek Mauritskade - Zeestraat verbouwen...

...tot het vijfde Hilton-hotel in Nederland.


Het krijgt vijf sterren. Naast het hotel komt in het pand van Ceasar Sport’s een luxe fitnesscentrum van de Britse keten David Lloyd Leisure.

Volgens wethouder Bruno Bruins (VVD, binnenstad) wordt de bouwaanvraag voor het Hilton nog deze maand ingediend. De aanvraag van David Lloyd is al binnen. „Naar verwacht kan begin 2007 met de bouw worden aangevangen. Voor de zomer van 2007 moeten het Hilton en het fitnesscentrum klaar zijn. Hilton-telg Paris komt het openen,’’ zegt Bruins, die wil dat de bouw van Hilton en David Lloyd tegelijk plaatsvinden. „Dan heeft de buurt minder last.’’

Dezelfde buurt protesteerde enige jaren geleden fel, omdat sprake was van sloop van het PTT-kantoor ten gunste van nieuwbouw van een hoog appartementencomplex. Bruins zegt dat omwonenden wel enthousiast zijn over het Hilton, omdat op deze vervallen hoek ‘weer lichtjes gaan branden’ in een gebouw dat qua bouwmassa even groot blijft.

Onder het fitnesscentrum komt een parkeergarage met 200 plaatsen, waarvan 53 voor de sportschool en 71 voor Hilton. De overige plekken zijn openbaar. De garage zal worden geëxploiteerd door ‘een derde partij’.

De verbouwing van het Hilton kost 50 miljoen euro. Het hotel krijgt 183 kamers, 16 woonappartementen en een glazen uitbouw aan het water met grand café. David Lloyd investeert 20 miljoen euro in vervangende nieuwbouw. Bedoeling is historische elementen uit het huidige pand uit 1882 terug te laten komen, zoals de spanten en de gietijzeren kolommen van het zwembad, dat in oude glorie wordt hersteld en door Hilton-gasten kan worden gebruikt. De welstandcommissie moet zich nog over de plannen buigen.