OIRSCHOT - Defensie-personeel is onder diensttijd door een verborgen camera van SBS 6 gesnapt op een seksparkeerplaats.

Twee beveiligingsmedewerkers van Defensie werden betrapt toen ze op een parkeerplaats in Brabant op zoek waren naar vertier met illegale prostituees.

De twee mannen van het Regionaal Militair Commando Zuid (RMC-Zuid) zijn verantwoordelijk voor de bewaking van defensiegebouwen en opslagplaatsen in Zuid- Nederland. Ze rijden rond in een wit bestelbusje met de woorden ‘Koninklijke Landmacht’.

Op de beelden is te zien dat ze hun busje ’s avonds hebben stilgezet op parkeerplaats 't Vaerland, langs de A59 tussen Waalwijk en Waspik. In de buurt ligt de militaire kazerne van Oirschot van waaruit ze volgens defensiebronnen hun taken uitvoeren.

’t Vaerland staat bekend als een oppikplaats voor prostituees. De beveiligers geven in een gesprek met de tv-verslaggever toe dat ze voor ‘de vrouwen’ komen. Ze lopen rond in hun donkerblauwe dienstuniform en dragen een pistool op de heup. Hun strepen hebben ze tijdelijk verwijderd. Ze leggen uit dat ze een vest dragen om hun uniform en dienstwapen te verbergen. Op de beelden is het wapen te zien.

In het programma Undercover in Nederland, morgen op SBS 6, is te zien en horen dat de twee liegen over de plaats waar ze zich bevinden, als de kazerne hen oproept. Op de vraag of ze niet bang zijn gesnapt te worden, zeggen de twee mannen: ,,We moeten rondrijden. Als er alarm is, roepen ze ons wel op.’’

De landmacht is nieuwsgierig naar de beelden. ,,Het klinkt alsof er dingen zijn gebeurd die absoluut niet door de beugel kunnen. ’’ Ontslag en aangifte behoren tot de mogelijkheden.