UTRECHT - Verplaats alle prostituees van Utrecht (van de Europalaan, de Hardebollenstraat en Zandpad) naar een...

...groot terrein aan de rand van de stad. In comfortabele huisjes is plaats voor 150 prostituees. Daarnaast biedt een hotel de dames desgewenst luxueuzere kamers. Voor de bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid. Een bewakingsdienst ziet toe op de veiligheid van klanten en prostituees en er is een medische post die 24 uur open is voor de dames. Het terrein krijgt de uitstraling van een stad.

De naam is er al: Fun City. De locaties ook. Westraven of Papendorp. Drie Utrechters bedachten het plan. Wethouder Spekman en alle fracties hebben het plan al enige tijd in bezit. De bedenkers willen nog niet met naam in de krant, omdat het onderwerp gevoelig ligt. De bedenkers van het plan worden wellicht concurrent van de de huidige exploitanten van de Utrechtse prostitutie.

De initiatiefnemers willen het beheer en de exploitatie van Fun City zelf gaan doen, maar wel in nauwe samenwerking met de gemeente en andere instanties die ermee van doen hebben. Doel is de veiligheid van de dames en de klanten te vergroten en de overlast uit de stad te verwijderen. Met name omwonenden van de Hardebollenstraat klagen over overlast van de prostitutie aldaar.

De prostitutie komt zo uit het criminele circuit, denken ze. En dat ze er zelf aan verdienen, is natuurlijk mooi meegenomen. Het drietal zegt al investeerders te hebben die willen meewerken. Wie dat zijn, willen ze niet kwijt.