Uitgegeven: 1 februari 2006 17:17

NIJMEGEN - De politie heeft de directie van megadiscotheek The Matrixx in Nijmegen expliciet verboden dat er seks plaatsheeft tijdens de erotische danceparty Erotixx aanstaande zaterdag. Volgens de politie is seks in een discotheek op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden. Dat heeft eigenaar D. Brons van The Matrixx woensdag bevestigd.

Brons en zijn mede-eigenaar Krebbers zijn verbijsterd over het seksverbod. "Erotixx heeft elk kwartaal een keer plaats. We hebben altijd een zogenoemde darkroom en er is nog nooit iets verkeerds gebeurd. Tijdens Erotixx gaat het ook niet om keiharde extreme seks, het is een dansfeest voor hetero's met een soft-erotisch tintje", aldus Brons.

De politie heeft The Matrixx woensdag laten weten dat de APV "oraal, anaal of vaginaal contact" waar dan ook in de disco verbiedt. De directie moet daarom zorgen dat er nergens in The Matrixx seks plaatsheeft.

Darkroom
"We moeten ons daar wel aan houden, anders zijn we in overtreding en kunnen we een fikse boete krijgen. We zullen twee beveiligers speciaal met toezicht in de darkroom belasten. Hoe de politie dan weer controleert of wij ons aan het seksverbod houden, zou ik ook niet weten", aldus Brons die ook wel een beetje moet lachen om het politieoptreden.

Ruig
Erotische feesten met darkrooms, waarin bezoekers zich terug kunnen trekken voor seksueel contact, zijn de laatste jaren snel populair geworden. Op de vele sites over danceparty's blijkt dat het er tijdens die feesten ruig aan toe kan gaan, maar Erotixx staat niet als zodanig bekend. Sinds The Matrixx het seksverbod woensdagmiddag op de sites bekend maakte, stromen de verontwaardigde en boze reacties binnen.

Brons zegt nooit eerder van een seksverbod tijdens een erotische party te hebben gehoord. "We snappen ook echt niet waarom de politie dit doet. Maar we zullen de darkroom anders noemen om misverstanden te voorkomen en seksverbodsbordjes ophangen", aldus de discotheekeigenaar.

De politie was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.