Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
  1. #1
    Geregistreerd
    9 oktober 2005
    Last Online
    Gisteren @ 23:12
    Berichten
    37.603
    Discussies
    4488
    Thanks
    46
    Thanked
    10.733 in 6.429 posts

    Standaard Autoliefde: Primaire band met blik

    Emoties, erotiek en fysieke aantrekkingskracht zijn heel normaal tussen mensen. Maar wat is dat toch met auto's en vrouwenvlees? Waarom zie je op autobeurzen zo vaak halfnaakte vrouwen op een motorkap liggen?

    Wat doet een sloerie op een motorkap? Mannen lokken, zoveel is wel duidelijk. Sinds enkele jaren is het op autobeurzen weer helemaal geaccepteerd om met de bevallige medewerking van een paar lellebellen nieuwe auto's te etaleren. De vrouwenemancipatie is af en de sales manager staat erbij te geiten alsof het om camp gaat – maar intussen.


    Wat doet een vrouw op een motorkap?

    Intussen wát eigenlijk? Want wat dat lokken inhoudt, hebben we nooit precies begrepen. Het eerste signaal aan de passant is wellicht: als je deze koopt, dan krijg je mij erbij. Weinig realistisch als verkooptruc. Bij de aanschaf van een nieuwe auto wil de dealer wel uitpakken met taart, bloemen of champagne. Maar over een vrouw op de koop toe, hoor je eigenlijk nooit.

    Versieren
    Een tweede uitleg ligt meer voor de hand: moet je deze auto nemen, dan kan ook jíj mooie vrouwen versieren! Die vlieger gaat alleen op bij mannen die een beetje gelukt zijn. Nog afgezien van de praktische problemen als ze ook nog zijn gezegend met een wederhelft. En eerlijk gezegd, meestal ligt een type vrouw tegen de auto gedrapeerd dat besteld lijkt bij het wat goedkopere modellenbureau. Dus wat is dan nog verleiding?

    Zo dient zich nog een derde verklaring aan: een dame op de kap is een meer algemene verwijzing naar de wereld van snelle auto's, villa's en rijkdom. Koop deze auto, dan hoor je bij ons, de mensen met de dikke portemonnees. Als je die illusie koestert zonder het bijbehorende banksaldo en bij de aanschaf van een kleine middenklasser, dan ben je pas een echte loser.


    Mannen laten zich verleiden door een mooie vrouw

    Doelgroep
    Bij de presentatie van een nieuwe Alfa Romeo komt, ook in de reclame op televisie en in tijdschriften, altijd vrouwelijk schoon kijken. Dat zie je bij nieuwe Volvo's of Volkswagens niet. Het zou dus simpel ook van de doelgroep kunnen afhangen of een dame bij de verkoop is inbegrepen.

    Volgens die redenering laten Alfa-mannen zich verleiden door drie fantasieën: ze hopen die fraaie tante erbij te krijgen, ze denken dat ze zelf als bij toverslag aantrekkelijk worden of willen deel uitmaken van de grotemensenwereld.

    De Volkswagen-mannen hebben wel iets anders aan hun hoofd: het bestaan zelf. En Volvo-mannen denken aan hun gezin. Vandaar dat je per traditie stellen met kinderen in de reclame voor Volvo ziet – allemaal lachen, allemaal veilig in de gordels.

    Identificatie
    Maar dan klopt er iets niet. Zo kennen wij Alfa-rijders die bravere gezinshoofden zijn dan menig Volvo-bestuurder. En ook zijn er Volvo-rijders zonder gezin, aardige BMW-moeders in weerwil van het macho-imago. Waarom zou de ene auto alleen via verleiding door een derde – de sloerie – aan de man te brengen zijn, en de andere door identificatie?

    Zie BMW: een geslaagde man achter het stuur dient als punt van identificatie voor mannelijke kopers – niet als verleider van vrouwen. Sterker, BMW adverteerde ooit speciaal met vrouwen om vrouwen te lokken, en juist geen mannen.

    Het is allemaal spielerei met één en dezelfde, dieper liggende emotie: de primaire band van mens en blik. Omdat je erin zit, omdat je eraan zit, omdat je zelf rijdt, omdat je samen van alles meemaakt. De auto is daarom bij uitstek geschikt voor de projectie van emoties en het toedichten van menselijke eigenschappen. Niet alleen emoties die behoren bij lust, seks en begeerde status, al dan niet bevestigd door een del. Maar bij van alles: geluk – zonder of met gezin –, hoop, trouw en de keerzijde: schaamte en haat.

    Emotie
    Merkwaardig is alleen wel dat de ene auto zich daar meer voor lijkt te lenen dan de andere. Zelfs mensen die nooit een Fiat Panda zouden willen of een nieuwe Mini, die nooit een Citroën DS of Ami bezaten, een Volvo 240, een BMW of Alfa Spider – ze weten dat de bezitters meer dan gemiddeld een emotionele band met hun voertuig hebben. Al valt zeker niet uit te sluiten dat bestuurders van een anonieme Koreaan of Chinese Landwind ook regelmatig volschieten.

    Hoe liefdevol haalden we immers zelf ooit het door hagelstenen doorzeefde dak van onze eerste Eend. Hoe woest schopten wij de koppige Renault-4, die z'n rode lampje aandeed als de snelheid boven de 70 kilometer per uur steeg. En echt, we klopten de Volvo zachtjes op zijn dashboard, nadat hij ons opnieuw veilig door Europa had geloodst.

    Afscheid
    De auto zelf is het object, dat heeft met mooie dames weinig te maken. Hoe weinig, dat blijkt als de oude makker – is uw auto trouwens een man of vrouw? – de laatste gang naar de dealer maakt. Het afscheid begint met troost. Goed gedaan, je tijd zit erop, je snapt het wel. Echt, je doet anders de laatste tijd, laten we allebei onze weg gaan.

    Met weemoed volgt de laatste rit, en wegrijdend met de rivaal welt zelfs de authentieke emotie op die mensen ervaren als ze 'het' uitmaken. Gevolgd door lichte spijt en de schaamte over het verraad.
    Gelukkig, weten we, duurt die narigheid maar kort. Niets menselijks is de autobezitter vreemd: na de rouwverwerking krijgt de nieuwe alle liefde.
    Ieder voordeel heb zijn nadeel............

  2. #2
    Geregistreerd
    9 oktober 2005
    Last Online
    Gisteren @ 23:12
    Berichten
    37.603
    Discussies
    4488
    Thanks
    46
    Thanked
    10.733 in 6.429 posts

    Standaard

    Uiteraard is de Kalender van Pirelli erg bekend daarbij ging het ook alleen maar om de banden

    http://www.pirellical.com/thecal/calendar.html

    Communicatie: Pirelli Kalender 2006
    Tijdens een wereldpremière aan Parijs werd de 2006 editie van de Pirelli Calendar voorgesteld. De kalender is al meer dan 40 jaar een cultobject voor iedereen die houdt van fotografie, schoonheid en de evolutie van de maatschappij.

    "The Cal" 2006 werd ontworpen door de gevestigde waarde van het Brits-Turkse duo Mert Alas en Marcus Piggot, beiden wereldberoemde fotografen die zich specialiseren in vrouwenprotretten. De kalender werd geschoten aan de Franse Riviera in een opvallende decor uit de jaren '60, en toont ons zes uitzonderlijk mooie en sensuele vrouwen.

    Jennifer Lopez , die haar Pirelli Calendar debuut maakt, Giselle Bundchen (gekozen voor de 2001 kalendar door Mario Testino), Guinevere Van Seenus, Kate Moss (die haar debuut maakte in de beroemde Herb Ritts editie van 1994), Karen Elson (ooit piepjong in de Herb Ritts kalendar van 1999 en eveneens te bewonderen in de 2001 editie van Mario Testino), en Natalia Vodianova (die haar debuut maakte in 2003 met Bruce Weber en die tevens aanwezig was in de 2004 editie door Nick Knight) zijn naakt, sexy en beeldschoon in de 27 foto's die samen de meest verrassende editie vormen van "The Cal".

    Het duo Alas-Piggot hanteert een vernieuwende en veelzijdige stijl. Mert's vastberadenheid gaat uitstekend samen met de spitsvondigheid van Marcus, en het resultaat is een elegante en uiterst persoonlijke benadering van fotografie : de zwart-wit foto's (met hier en daar een subtiel spatje kleur op de cover en in de maanden maart en november) doen denken aan een sfeer zoal Newton die creëerde, en tonen een ondeugende, dronken vrouw. "Alles draait rond de modellen, en er is een grote vrijheid. We maken beelden die geen enkele regel volgen," benadrukt Mert. "De fotosessie was een heel natuurlijke ervaring waar alles zonder beperking vloeide," voegde Marcus eraan toe.
    Ieder voordeel heb zijn nadeel............

  3. #3
    Geregistreerd
    9 oktober 2005
    Last Online
    Gisteren @ 23:12
    Berichten
    37.603
    Discussies
    4488
    Thanks
    46
    Thanked
    10.733 in 6.429 posts

    Standaard Volvo is meest geschikt voor seks

    Bron : Nieuwsblad.be


    LONDEN - Wie durft nog beweren dat Volvo een saaie wagen is? Volgens de resultaten van een rondvraag bij meer dan 4000 autobezitters is de Volvo Estate het best geschikt om de liefde in te bedrijven.

    Vooral wagens met veel ruimte scoren hoog in de poll. De Mercedes Sprinter was tweede voor de ietwat oudere VW Camper.

    ''Het is verbazingwekkend dat de Volvo - ondanks een reputatie van doos op wielen - zo hoog scoort in de rondvraag, '' aldus Paul Purdy van yesinsurance.co.uk dat de studie uitvoerde. ''Het ziet ernaar uit dat ruimte de doorslag geeft voor veel koppels.''

    Cijfers

    81% van de ondervraagden gaf toe ooit al geflirt te hebben in de wagen. Een op tien automobilisten beweert zelf ooit al rijdend seks te hebben gehad. 60% van hen zegt de wagen beschadigd te hebben tijdens het liefdesspel, maar bijna niemand durfde hiervoor een schadeclaim indienen bij de verzekeringen. Achteruitkijkspiegels blijken het meest te lijden onder de hormonen van hun eigenaars. Ook zetels zijn vaak het slachtoffer.

    De meest populaire plaats voor autoseks is de parking langs de autosnelweg. Ook rustige parkeerplaatsen en landwegjes komen in aanmerking.

    Top 10
    1 Volvo estate
    2 Mercedes Sprinter
    3 VW camper
    4 BMW 3 saloon
    5 Ford Escort
    6 Audi TT
    7 Land Rover Discovery
    8 Porsche Carrera
    9 VW Golf
    10 Ford Focus
    Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:18.

Mabuhay 468*60