De collega's halen het zweepje boven

Dat er niet alleen computernerds werken, hebben ze nu wel bewezen bij het Antwerpse IT-bedrijf I-Way. Het personeel haalde er de zweep en handboeien bij, en trakteert de klanten op een zelfgemaakte SM-kalender.

Alledaags is het niet voor een bedrijfskalender. Een macho kerel in lederen jack en ordinaire halskettingen siert de oktoberpagina. Fotomodel met dienst: de grote baas zelf, Miguel Jamous. ,,Hij mag dan een stoere macho zijn, die foto slaat echt alles'', grapt marketingspecialiste Joyce Van Laer over haar baas.

Zelf ging ze ook op de foto. ,,De meest choquerende'', reageert ze als ze zichzelf in latexpakje en met naaldhakken, pc en zweep de maand december-foto ziet opvrolijken. ,,Het was onze bedoeling om de klanten te verrassen, en ik denk dat we in ons opzet geslaagd zijn.''

Het twaalfkoppige bedrijf doet niets met SM, maar levert wel aangepaste hardware, software en computeronderhoud aan de Antwerpse diamantairs. ,,Het merendeel van ons cliënteel vindt het super. Maar we zitten wel midden in de diamantwijk en dus hebben we heel wat gelovige klanten. Die kunnen er minder om lachen, maar schrik om hen te verliezen? Nee, dat niet. In het dagelijkse leven zijn we allemaal braaf.''

De piercings, tatoeages en zweepjes vlogen er enkele weken geleden gretig in het rond. ,,Alle attributen zijn weer veilig opgeborgen. Intussen zijn we al aan het brainstormen over de volgende kalender. Die moet nog straffer, maar seks verkoopt altijd'', beseft Joyce.

Bron: De Standaard 20/1/2006.

Anvers :wink: