Dat Anonieme Meldpunt hoeft helemaal niet zo ver te zoeken


NEDERASSELT - Sauna’s en kuuroorden hebben honderden bezoekers op zwarte lijsten gezet en houden het publiek met steeds meer toezichthouders en camera’s scherp in de gaten.

Er zijn zoveel gluurders, elkaar betastende, stelende en dronken gasten dat de sauna’s overwegen onderling persoonsgegevens uit te wisselen zodra de situatie uit de hand gaat lopen.

,,Door het toenemende aantal klachten van bezoekers over voyeurs en homoseksuelen die zich uitdagend gedragen lopen we momenteel meer rond dan normaal,’’ zegt manager Marnix Postma van kuuroord Thermae 2000 in Valkenburg. ,,Jammer genoeg zijn de mensen die wij eruit zetten in andere sauna’s weer gewoon welkom.” Ook een ander groot kuuroord, Sauna Drôme in Putten, stoort zich steeds vaker aan het wangedrag.

,,Exhibitionisten en gluurders zijn van alle tijden, maar door de groei van het saunabedrijf hebben we hier tegenwoordig meer last van,” zegt voorzitter R. Kamps van de Nederlandse Sauna Vereniging (NSV) ,,Gelukkig zijn de problemen in de hand te houden door actief toezich. Als het asociale bezoek toeneemt, zullen we ons sterk maken voor een grootschalige uitwisseling van persoonsgegevens.’’