Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3
 1. #1
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:12
  Berichten
  38.083
  Discussies
  4498
  Thanks
  46
  Thanked
  11.196 in 6.671 posts

  Standaard Zoenen is gezond voor het gebit

  Zoenen is gezond voor gebit

  Gemiddeld produceert een mens een halve liter speeksel per dag. Waartoe dient toch al dat spuug?

  Speeksel beschermt niet alleen de tanden en kiezen maar ook de zachte monddelen, slijmvliezen, tong, verhemelte en tandvlees.

  Als we slapen, maken we veel minder speeksel aan: niet meer dan een milliliter per uur. De slechte adem in de ochtend wordt hierdoor veroorzaakt.

  Zoenen is gezond voor het gebit, omdat je tijdens deze activiteit meer speeksel aanmaakt.

  De mond is een toegangspoort tot het lichaam en eerste barrière tegen infecties. Gezond speeksel is dus goed voor het hele lichaam.

  Het nut van speeksel
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 2. #2
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:12
  Berichten
  38.083
  Discussies
  4498
  Thanks
  46
  Thanked
  11.196 in 6.671 posts

  Standaard

  Zoenen is gezond

  De kus houdt ons al eeuwen in de ban. De eerste afbeelding van een echte tongzoen werd in India gevonden en is 1500 jaar oud. En nog steeds is zoenen een mysterie. Waarom doen we het? Waarom is het zo prettig? Wat kan er mis gaan en hoe doe je het ’t beste? Het boek ‘Zoenen!’ geeft antwoord op alle prangende vragen.

  Zoenen. Het is één van de meest intieme dingen die je samen kunt beleven. En als het goed wordt gedaan, brengt het een overweldigend gevoel teweeg. En: er gebeurt op dat moment van alles.

  Zoenen zet eigenlijk het hele gestel op zijn kop. De bloeddruk stijgt, de ademhaling versnelt en de stofwisseling neemt een tussensprintje. Speekselklieren slaan op hol en doen zeeën van vocht ontstaan, de hartslag schiet van zeventig naar honderd slagen per minuut en de hersenen scheiden genotstofjes af, endorfines genaamd die de zoeners in een lichte roes brengen. Het gevolg is dat de pupillen zich verwijden, de huid strakker wordt en beetje bij beetje een rozig gevoel ontstaat. En: een stralend uiterlijk! Tot zover de positieve eigenschappen van zoenen.

  Het kan echter ook flink mislopen met de tongzoen. Dan wordt de hele ervaring een gruwelijke bezoeking. Er zijn een stuk of tien van die fiascozoenen. Tot de allergruwelijkste soort behoort de grote grotzoen, waarbij de eigen mond inclusief tong vaste grond verliest en in een gapende vallei verdwijnt doordat de ander zijn of haar mond continu openspert. De dambreukzoen is ook geen lolletje, die gaat gepaard met een vloedgolf van mondvocht van de ander. En wat te denken van de propellerzoen, waarbij de tong van de ander als een op hol geslagen molenwiek door je mondholte raast? Maar de allerergste is natuurlijk de rioolzoen met de rottende dampen van de persoon die vlak daarvoor nog zo aantrekkelijk was. Je leest het al, niet alleen maar rozegeur en manenschijn dat zoenen.

  Maar niet getreurd, zoenen is ook nog eens heel goed voor je. Ja, zoenen is gezond. Dit komt doordat het bloed tijdens het zoenen als het ware vooruit snelt, krijgen de cellen meer zuurstof. Dat leidt tot een ware verjongingskuur. Aan de slag dus.

  Al deze zoenen, de remedies ertegen en nog honderden andere wetenswaardigheden staan beschreven in het ultieme zoenboek ‘Zoenen’, van Dieke van Ewijk. Dieke van Ewijk kan met een gerust hart worden bestempeld als ‘s lands grootste zoenexpert. Zij kan er dus wat van ;-)

  Wat: Boek // Zoenen! door Dieke van Ewijk, 108 pagina’s.

  Uitgeverij: Bertolucci, Amsterdam.

  ISBN: 90 5000 578 0.

  Prijs: € 19,95
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 3. #3
  Geregistreerd
  10 oktober 2005
  Last Online
  Vandaag @ 18:12
  Berichten
  38.083
  Discussies
  4498
  Thanks
  46
  Thanked
  11.196 in 6.671 posts

  Standaard Slecht geheugen? Kauw kauwgom

  Kauwgom helpt niet alleen om je gebit gezond te houden. Het is ook goed tegen de stress en voor het geheugen, zo blijkt. ........................... http://www.ad.nl/diagnose/article1743537.ece


  Niet alleen zoenen helpt voor je gebit maar ook nog eens kauwen En dat helpt ook weer voor je geheugen :D
  Ieder voordeel heb zijn nadeel............

 

 

Tags voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Forumsoftware: vBulletin®, versie 4.2.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Image resizer by SevenSkins
Copyright © 2005 - 2017, IJsberenforum
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:12.

Golden Gate 468*60